Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Élnek mosómedvék Magyarországon?

Élnek mosómedvék Magyarországon?

Figyelt kérdés
Mindenki azt mondja, hogy nem, de azt olvastam, hogy a 20. század végén nálunk is megjelent. (eredetileg Amerikai állat)

2010. szept. 5. 20:57
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
hát az edőben nem tom hogy van e de már háziállatnak számít expresszen meg ilyeneken vean eladó
2010. szept. 6. 19:19
 12/18 anonim ***** válasza:

Minek mondjam el azt, amit a többiek már elmondtak, de te tojsz pontozni? Igen, él mosómedve Magyarországon, igen Amerikából származik, egész éveben vadászható, igen, van, aki házikedvencnek tartja. Boldog vagy? Egyébként mert nagyon zavaró, ha nem használsz ékezetet, nagy kezdőbetűt.

Különben is, "Unatkozik? Vásároljon mosómedvét!"

2010. szept. 6. 19:44
 13/18 A kérdező kommentje:
köszi. am nem kötelező megismételni amit a többiek mondanak :)
2010. szept. 6. 23:57
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Hát igen, de csak mert ennyit lehet róla elmondani. amúgy prémes állat, valahol tenyésztik a prémjéért, de ez már kicsit undorító, ha érted, mire gondolok. Szal erről a részéről inkább ne beszéljünk. Ja, és az egyik Homoki-Nagy Istvn filmben, a Cimborák - Hegyen-völgyönben is van mosómedve, nevezeted Ági, igaz cirkuszban, ami mégis csak azt bizonyítva, hogy van Mosómasa Magyarországon. Én ugyan még vadon nem láttam, csak rókát meg nádi farkast, de vannak hírek csapdával fogott mmedvéről. Ja, még egy. A hozzá oly hasonló nyestkutya ugyanaz a kategória. Nem őshonos, gátolni kell terjedését. Ja, latin név: Procyon lotor. Ellenben az őshonos borznak sokszor látom lábanyomát künn a határban.

Az ismerőseidnek üzenem, hogy higgyenek neked! Kár, hogy nem fogadtál velük, most nyertél volna.

2010. szept. 7. 09:11
 15/18 A kérdező kommentje:
Állítólag házikedvencként is igény van rá. De én ezt állatkínzásnak tartom.
2010. szept. 7. 15:12
 16/18 anonim válasza:

Szerintem önállóan nem tudnak szaporodni, annyian nincsenek hogy a fajt önállóan fenntartsák. Ellenben a sajtó nagydobra veri ha egy-egy példányt találnak, így úgytűnhet hogy MM. invázió van készülőben. De tény hogy egy-egy elszabadult példány akad. Nagyon kiváncsiak és ezért lehet látni őket. Pl. borz sokkal több van de azzal szinte lehetetlen találkozni.

[link]

2013. szept. 24. 08:02
 17/18 anonim ***** válasza:
Nekem tegnap bőgő szarvassal és pockozó rókával sikerült találkozni. Persze nem a turistaúton mentem.
2013. szept. 25. 14:31
 18/18 anonim ***** válasza:
de mos a mosómedve!
2017. júl. 13. 13:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!