Hörcsög tartás hogyan?
Sziasztok!
Előre szólok hogy kedves, megértő, nyugodt emberek válaszát várom.
Szeretnék egy hörcsögöt, de nem nagyon tudom a tartását. Azért sokat olvasok róluk,és azért tudom az alapokat, de akiknek van hörcsöge azok az etetéssel és egyéb "nehézségekkel" tudnának tanácsot adni? Hörcsög infó.hu-n olvasgatok.
És a Pezsi tenyészet jó?
Köszönöm!!
Szia, örülök hogy megkérdezted itt és nem felelőtlenül vágtál bele.
Pár alapszabály betartásával nagyon egyszerű a tartásuk. Én Szíriai aranyhörcsög tartását javaslom. Nagyon barátságosak, és nem olyan gyorsak, hogy ne lehessen elkapni őket.
Szigorúan egyedül szabad tartani őket, mert mindig megy a harc a területért. Még ha véletlenül össze is kerülnének egy másik hörcsöggel és úgy néz ki nem támadják meg egymást, nagyon stresszes számukra. Így csak is egyedül szabad hogy legyenek.
A második nagyon fontos dolog a hely kiválasztása.A ketrecnek legalább 4000cm2-nek kell lennie. Ez egy legalább 80cm * 50cm ketrecet jelent.
Nem szabad hogy emeletes legyen, mivel a hörcsögök állandóan másznak,szöknének így megüthetik magukat. És mivel ők zsákmányállatok, ezért nem is mutatják, ha megsérültek. A rácsos ketrecen elég könnyen felmásznak, és leeshetnek.
A legtökéletesebb megoldás és egyben a legolcsóbb ha veszel egy IKEA-ból egy ilyet és lefektetve használod. Tökéletes a hörcsög számára, nekem is ugyan ez van:
Minden nap legyen friss víz neki, megfelelő lehet a golyós itató is, de legyen egy pici lapos tál is neki, mert a természetben is a földről tud inni.
Ami még nagyon fontos, hogy legyen neki egy kereke ami legalább 30cm. Ha kisebb akkor a gerince görbülhet ami később problémás lesz számára. Aminagyon fontos, hogy ne fémből legyen és főleg ne rácsos kerék. A legjobb ha találsz neki egy fából készültet.
Itt megtalálsz minden információt róla:
Nagyon fontos, hogy legyen neki egy kis faház betéve, ahová berendezkedhet.
Kerülni kell a vattát és egyéb dolgokat amik bele ragadhatnak a pofazacskójába.
Kajából az a legjobb ami minnél több magkeverékből áll. Ne adj neki sok gyümölcsöt, mert megbetegedhet tőle. Én Angliában lakok itt mindig Witte Molen Puur Hamster Food-ot veszek neki. Próbálj hasonlót találni otthon.
Vehetsz neki mindenféle fából készült dolgot, nagyon fontos hogy koptassa a fogát valamivel. Rakhatsz be neki hörcsögöknek való csövet abban nagyon szeret bújni.
Ami még fontos, hogy a takarítást meg kell ejteni kb 3-4 hetente 1szer. De soha nem szabad egyszerre az egész ketrecet kitakarítani csak a felét. Ha mindent kitakarítassz neki elveszti az terület szagát és stresszes lehet, amitől beteg lesz. Ha bármi kérdésed van nyugodtan írj :)
Hörcsög imádók: itt minden helyes infó megtalálható.
Hörcsöginfó: az egyetlen weboldal ahol helyes infók vannak
Táp illetve nasik és egyéb felszerelések:
Tenyésztők: Pezsi - aranyhörcsög
Smallsteps - dzsungáriai törpehörcsög
Illetve ha esetleg gondolkoznál örökbefogadáson is akkor Hörcsögmentés.
Palacsintával lehet előcsalni, ha eltűnik a lakásban! /lásd. A szeleburdi család c. film 🤣
https://www.youtube.com/watch?v=7tKMSdGredY&t=56s
Nálunk is többször eltűntek. Kimásztak a terráriumból. Hihetetlenül ügyesen megoldják. Egyszer a kétajtós szekrény mögé bújt el. Mire megtaláltuk és elhúztuk a bútort, 2 nm-en leszedte a tapétát és abból épített magának fészket. 😮😏🙃
Volt playmobil váram, abba betettem őket és ott mászkáltak. Imádták!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!