Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Hörcsög tartás hogyan?

Hörcsög tartás hogyan?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Előre szólok hogy kedves, megértő, nyugodt emberek válaszát várom.

Szeretnék egy hörcsögöt, de nem nagyon tudom a tartását. Azért sokat olvasok róluk,és azért tudom az alapokat, de akiknek van hörcsöge azok az etetéssel és egyéb "nehézségekkel" tudnának tanácsot adni? Hörcsög infó.hu-n olvasgatok.

És a Pezsi tenyészet jó?

Köszönöm!!

2021. nov. 6. 23:29
 1/8 anonim válasza:
100%

Szia, örülök hogy megkérdezted itt és nem felelőtlenül vágtál bele.

Pár alapszabály betartásával nagyon egyszerű a tartásuk. Én Szíriai aranyhörcsög tartását javaslom. Nagyon barátságosak, és nem olyan gyorsak, hogy ne lehessen elkapni őket.

Szigorúan egyedül szabad tartani őket, mert mindig megy a harc a területért. Még ha véletlenül össze is kerülnének egy másik hörcsöggel és úgy néz ki nem támadják meg egymást, nagyon stresszes számukra. Így csak is egyedül szabad hogy legyenek.

A második nagyon fontos dolog a hely kiválasztása.A ketrecnek legalább 4000cm2-nek kell lennie. Ez egy legalább 80cm * 50cm ketrecet jelent.

Nem szabad hogy emeletes legyen, mivel a hörcsögök állandóan másznak,szöknének így megüthetik magukat. És mivel ők zsákmányállatok, ezért nem is mutatják, ha megsérültek. A rácsos ketrecen elég könnyen felmásznak, és leeshetnek.

A legtökéletesebb megoldás és egyben a legolcsóbb ha veszel egy IKEA-ból egy ilyet és lefektetve használod. Tökéletes a hörcsög számára, nekem is ugyan ez van:

[link]

Minden nap legyen friss víz neki, megfelelő lehet a golyós itató is, de legyen egy pici lapos tál is neki, mert a természetben is a földről tud inni.

Ami még nagyon fontos, hogy legyen neki egy kereke ami legalább 30cm. Ha kisebb akkor a gerince görbülhet ami később problémás lesz számára. Aminagyon fontos, hogy ne fémből legyen és főleg ne rácsos kerék. A legjobb ha találsz neki egy fából készültet.

Itt megtalálsz minden információt róla:

[link]

Nagyon fontos, hogy legyen neki egy kis faház betéve, ahová berendezkedhet.

Kerülni kell a vattát és egyéb dolgokat amik bele ragadhatnak a pofazacskójába.

Kajából az a legjobb ami minnél több magkeverékből áll. Ne adj neki sok gyümölcsöt, mert megbetegedhet tőle. Én Angliában lakok itt mindig Witte Molen Puur Hamster Food-ot veszek neki. Próbálj hasonlót találni otthon.

Vehetsz neki mindenféle fából készült dolgot, nagyon fontos hogy koptassa a fogát valamivel. Rakhatsz be neki hörcsögöknek való csövet abban nagyon szeret bújni.

Ami még fontos, hogy a takarítást meg kell ejteni kb 3-4 hetente 1szer. De soha nem szabad egyszerre az egész ketrecet kitakarítani csak a felét. Ha mindent kitakarítassz neki elveszti az terület szagát és stresszes lehet, amitől beteg lesz. Ha bármi kérdésed van nyugodtan írj :)

2021. nov. 7. 01:43
 2/8 Maya Bunnyheart ***** válasza:
80%

Hörcsög imádók: itt minden helyes infó megtalálható.

[link]

Hörcsöginfó: az egyetlen weboldal ahol helyes infók vannak

[link]

Táp illetve nasik és egyéb felszerelések:

[link]

Tenyésztők: Pezsi - aranyhörcsög

Smallsteps - dzsungáriai törpehörcsög

Illetve ha esetleg gondolkoznál örökbefogadáson is akkor Hörcsögmentés.

2021. nov. 7. 01:53
 3/8 anonim ***** válasza:
48%

Palacsintával lehet előcsalni, ha eltűnik a lakásban! /lásd. A szeleburdi család c. film 🤣

https://www.youtube.com/watch?v=7tKMSdGredY&t=56s

Nálunk is többször eltűntek. Kimásztak a terráriumból. Hihetetlenül ügyesen megoldják. Egyszer a kétajtós szekrény mögé bújt el. Mire megtaláltuk és elhúztuk a bútort, 2 nm-en leszedte a tapétát és abból épített magának fészket. 😮😏🙃

Volt playmobil váram, abba betettem őket és ott mászkáltak. Imádták!

2021. nov. 7. 02:17
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a valaszokat
2021. nov. 7. 09:18
 5/8 anonim ***** válasza:
95%
A horcsoginfo a legjobb hörcsögös weboldal. Azt olvasd át alaposan. Illetve a 4.500 fős Hörcsög imádók csoportot javaslom én is Facebookon. Bátran keresd fel a Hörcsögmentést is! Szívesen segítenek minden kérdésedben és tudnak képeket is küldeni inspiráció gyanánt. Nekem is rengeteget segítettek. 😊 A Pezsi az egyetlen normális arany tenyésztő az országban.
2021. nov. 7. 12:34
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2021. nov. 7. 14:45
 7/8 anonim ***** válasza:
71%
Volt már jó pár dzsungi hörcsögünk, eddig mindegyik nagyon tiszta, rendes volt, 1 helyre, 1 sarokba pisilt. Ugyebár főleg a pisijük nagyon büdös. A mostani testvérpár bár külön ketrecben vannak, mindkettő a házába pisil, kakil és így pár nap múlva irtóra büdösek. Én eddig úgy tudtam, a hörcsög tiszta állat. A házuk almához például szinte sosem nyúltunk, egy az egyben csak áttettük takarításkor, hogy ne veszítse el a saját szagát és most erre képtelenek vagyunk. Normális ez?
2021. dec. 9. 06:24
 8/8 anonim ***** válasza:

azt tudni kell hogy a hörcsögök 2-3 évig élnek

de ugye élhetnek 4 évig is

1. mindennap friss zöldség gyümölcs

2. egészséges hörcsög táp

3. 1.5-2 hetente a ketrecét kitakaritani

4. lisztkukacot lehet neki adni 2-3 egy héten

5. nem szabad k betűs zöldséget vagy gyümölcsöt pl:krumpli, karfiolstb

5. egy megbizható tenyésztőtől vásárolj pl www.aranyhorcsog.hu

6.sarok vc hogy oda pisiljen és ne legyen olyan büdös

7. ne adjál neki ember ételeket

8. aranyhörcsögnek minimum 80x50 cm ketrec (de jó a 78x48cm is) törpehörcsögnek 60x30 cm

9. aranyhörcsögnek minimum 28 cm átmérőjű futó kerék NEM SZABAD HOGY RÁCOS LEGYEN A TALPA MERT AZ PROBLÉMÁLAT IS OKOZHAT A JÖVŐBEN törpe hörcsögnek meg minimum 20cm

10. törődj vele sokat és szeresd :)

(bocsi tudom hogy régebben raktad fel de attól még gondomom irok)

dec. 11. 15:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!