Ma kapok tengerimalacot, de nem igazán értek a karomvágáshoz, és nem akarom hogy véletlenül belevágjak neki és vérezzen..mit tudnék csinálni?állatorvoshoz pedig nem hordhatom..
2010. aug. 31. 10:08
1/8 anonim válasza:
A tengerimalac körmét nem muszáj vágni. Vagy ha mégis, maximum egy évben egyszer levágod és kész, de inkább orvossal csináltasd.Nekem 2 malacom van 3 éve lassan,eddig egyszer vágattam le a körmeiket,amikor megkaptam őket,mert nagyon el voltak hanyagolva.A doki 600Ft-ot kért érte,tehát nem egy nagy összeg=)
Nekem van bent nekik egy lapos fadarab,ott mászkálnak rajta, ezáltal kopik a körmük.Ennyi!
2010. aug. 31. 10:29
2/8 A kérdező kommentje:
(Liza)
köszi a választ:D
már kezdtem parázni
2010. aug. 31. 11:08
3/8 anonim válasza:
Én is csak akkor vágtam le a malacaim körmét, amikor megkaptam őket, de én csak egy manikűrollóval :)
2010. aug. 31. 13:24
4/8 anonim válasza:
Ha elég sokat szaladgálnak nem kell vágni, de speciel az enyémekét így is muszáj legalább havonta 1x. Én kisállatoknak való karomvágóval szoktam. A férjem fogja a malikat , én meg vágok. Úgy 1-2 mm-kell. Ha világos a lába, akkor látszik meddig fut az ér. Egyébként nézz körül, néha kutyakozmetikusok is vágnak körmöt malacnak.
2010. aug. 31. 14:54
5/8 A kérdező kommentje:
Csak anyukám így is nehézkesen ment bele, meg mondta hogy nem fogjuk hordani állatkozmetikushoz..és ezért kéne saját magamnak
2010. aug. 31. 15:35
6/8 anonim válasza:
Igenis kell nekik vágni. Max fél évente egyszer.
Egyébként én sem merem, mert ugye ha túlvágom, fáj neki. :S
2010. szept. 1. 19:45
7/8 Gerbilgirl válasza:
Egy tengerimalacnak alap, hogy vágni kell a körmét!
Szerintem nem lenne fer, ha a kis állatka szenvedne emiatt :S
Egy állatorvos szépen letudja vágni ( max 1000-ret ha elkér érte )
2010. szept. 2. 15:35
8/8 anonim válasza:
Első vagyok. Mondom én is csak egyszer vágtam nekik, mert nem nő nekik szinte semmit, mert van nekik körömkoptató dolog,tehát nem igazán alap. De ah szükséges akkor vágni kell igen,de én még nem találkoztam olyannal aki egy évben többször vágná a malacka karmát.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!