Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Honnan tudom, h vemhes-e a...

Honnan tudom, h vemhes-e a tengerimalacom?

Figyelt kérdés

Pár napja vettem az öcsémnek egy 4hónapos kislány tengerimalacot. Viszont az állatkereskedésben ahol vettem össze volt zárva fiu malacokkal is amik közül volt egy nagyon rámenős :)

Aznap kapta őket a kereskedés. Honnan tudom meg,h vemhes lett a malacom? Még az előtt,h szülne :)

2010. aug. 29. 12:15
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem csak akkor, ha gömbölyödik... Esetleg fészket épít...
2010. aug. 29. 12:26
 2/6 A kérdező kommentje:
köszi
2010. aug. 29. 12:27
 3/6 anonim ***** válasza:
75%
első válaszolónak igaza van...ha kezd nagy lenni a pocakja...vagy ha nagyon sürgős vidd el dokihoz ő biztos megtudná mondani
2010. aug. 29. 12:49
 4/6 anonim válasza:

mi képzeld hogy jártunk.... Vettünk egy lány tengerimalacot az állatkereskedésben. Egyedül volt végig, erre egy hónap múlva megfialt. Egyáltalán nem vettük észre, hogy vemhes volt, így utólag tényleg észrevehhettük volna, mert sokkal nagyobb és keményebb volt a pocija, mint most.

A kis tengerimalac nagyon aranyos volt, csak ő fiú, és mikor már kicsit nagyobb lett folyamatosan rá akart mászni az anyjára. ő meg mindíg ideges volt. Szóval inkább bevittük a kereskedésbe, ott is egyből kergette a csajokat. Nagy Casanova... :P

De a kérdésre válaszolva, szerintem vidd el állatorvoshoz, vagy később óvatosan tapogasd ki a pociját.

2010. aug. 29. 14:03
 5/6 anonim ***** válasza:
Biztos lehetsz benne, hogy máris vemhes! Átlag 65-70 napig tart a vemhesség, a szülés után a mama letisztogatja a kicsiket és megeszi a méhlepényt. Figyelni kell, hogy rendesen szoptasson, és tápanyagban, vitaminban gazdag, zöldséget és megfelelő tápot kapjon. Egyébként úgy tudod legegyszerűbben megállapítani, ha gyakran méred a testsúlyát mondjuk hetente mindig ugyanazon a napon.
2010. aug. 29. 14:26
 6/6 A kérdező kommentje:

köszi a válaszolóknak!

Egyszer már megjártuk így egy lány malaccal,csak ő sokkal kisebb volt mikor szült.Dokihoz elvittük azt mondta,h daganata van :D Reggelre halott kicsiket szült a gyógyszertől amit kapott :( Nagy nehezen túl élte az anya. Nem akarok megint így járni. Bár Bella már nagyobb 4hónapos kb. Remélem ha szül is,akk is minden rendben lesz.

A kereskedésben mondták h visszaveszik a szaporulatot :)

Hát majd kiderül :):):)

2010. aug. 30. 11:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!