Nem hagyja a tengerimalacom, hogy a kezembe vegyem. Miért?
Szívesen az ölembe venném, de nagyon félek, hogy elszaladna. Nem tudnám kiszedni a szekrény mögül:D
Megpróbáltam, de annyira ugrál, hogy félek hogy negharap. Mintha kicsit "morogna" mikor simogatom. Pedig kezből kapnak zöldséget és nagyon óvatos és csendes vagyok mellettük. :CC
Nekem ez vált be, igaz nem malacoknál, de közeli rokonaiknál:
1. Etesd meg őket meg valami malacoknak való csemegével, hogy tele legyen a hasuk és boldogak legyenek.
2. Vegyél fel olyan ruhát amit nem sajnálsz ha összespisilnek. Vedd őket az öledbe - csald oda kajával, vagy valami konyharuhával fogd meg hogy ne tudjon harapni/karmolni. A koynharuha maradjon az öledbe, hogy tudjanak benne bújkálni.
3. ha el akar menni, finoman de határozotta tereld vissza a karoddal/kézfejeddel. Közben beszélgess valakivel. Vicces, de jobban "műkődnek" az állatok, ha csak osztott figyelmet kapnak, akkor sokkal nyugisabbak lesznek mintha 100%bamn rájuk figyelsz. Te is maradj nyugodt.
4. le fognak nyugodni ők is némi téblábolás után és ha nagyon sokáig vannak az öledbe, előfordulhat hogy bepisilnek (amiért nem szabad idegeskedni)
5. simogatni pisi után néha könnyebb őket, mert még egy fokkal inkább megnyugszanak utána
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!