Tengerimalacnak tályog? :O
A tengerimalacomnak tályog van a pofazacskóján, és azt mondta az orvos, hogy ki kell hogy fakadjon, eddig értem, de befelé fakad vagy kifelé? -.-"
Én azt hittem csak kifelé fakad, de valaki írta hogy akár befelé is fakadhat, nektek mi a véleményetek erről?:O
Ha nem fakad ki akkor az orvosnak fel kell vágnia:O
Mennyibe kerül szerintetek egy ilyen beavatkozás?
Valakinek esetlek volt tályogos malackája? ha igen leírnátok hogy mit csináltatok vele?
Evett rendesen?
a válaszokat előre is köszönöm.
IDIÓTÁK KÍMÉLJENEK -.-" köszi
Igen valószinű az lesz, azt modntas egy hét múlva vigyem vissza, most fog letelni :( csak félek, mert valaki irta hogy övét megműtötték és nem élte túl :(
csak attól félek most le van gyengülve a malacom azóta fogyott nem keveset:O igy egy ilyen feltárást azért az antibiotikumos kezelés biztos megviseli majd .(((((((
Szia, latom, mar regi a tema, es meggyogyult a malackad, de talan meg hazsnos lehet a valaszom. Az en malacomnak a pofijan volt talyog, az orvos azt mondta, ha befele fakad, max lenyeli belöle a trutyit, semmi baja nem elsz töle. Ha kifele, akkor megnezi. Kifele fakadt, elvittem, ö 10-szeres higitasu betadines oldattal fertötlenitette, miutan megnyomkodta, hogy a maradek meg kijöjjön. Nekem penzembe nem került, mert az allatorvosunk egy ket labon jaro angyal. A mostani cocamnak a hatsojan kezdett nöni egy zsirdaganat vagy mi a bigyo, megmutattam, de mivel nem gatolta a malacot semmiben, igy azt mondta, eljaras, mint elözöleg. Kb 1.5 evig volt a seneken a fel dionyi nagysagu pukli, mint egy gyurma, szinte formazhato. Vasarnapi napon kifakadt, kinyomkodtam amennyire tudtam, fertötlenitettem, meg be is tudtam kötözni, am csütörtök este leoperalta a kötözest, es mire hazaertem kb 5 Ft-os nagysagu luk tatongott a pukli helyen. Elvittem a dokihoz, most ugyanugy kell eljarnom, mint elözöleg, ha összeb huzodik a nyilas, kivagja a talyogot. Hat ennyi. Ha kerdesed van, barmilyen malacos, szivesen segitek, ket malacom 6 ev 3 honapot elt, szamos probleman mentünk keresztül. Talpparna gyulladas eseten is tudok tanacsot, föleg arra, hogy kötözd be :)
A pofijaval evett rendesen, most fogyott 10 dkg, de ebböl szerintem 5 volt amit kinyomkodatam. Nem art hetente ellenörizni a sulyat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!