Miért mondja mindenki, hogy a hörcsögök büdösek?
A hörcsögöknek nincs véletlenül bűzmirigyük? Nekem egyszer volt hörcsögöm egy rövid ideig, de nem emlékszem, hogy tényleg büdös lett volna...
A hörcsögök és a büdös borzok között lehet némi különbség. Talán hasonlóak külsőre mindketten...
Örülnék neki, ha képet linkelne Valaki a Tisztelt Válaszolók közül, hogyan néz ki a két állatfaj. Van-e hasonlóságbeli különbség közöttük?
Azért, mert ha rosszul vannak tartva, sajnos nem csak az alom, hanem maga a hörcsög is tud iszonyatosan büdös lenni... én annak idején mentettem extrém körülmények közül kettőt, hetekbe telt, mire "átvették" az itthoni "semlegességet" és tényleg nem volt semmi plusz szaguk.
A kis hely könnyebben büdösödik, a hörcsög maga is könnyebben büdös lesz, illetve a kis hely okozta stressz miatt a vizelet is büdösebb, ill. az illatmirigy által is erőteljesebbek a szagok. Amúgy nekem most perpill 8 törpém van itthon, nincs szag.
Megfelelő méretű helyen tartva nem büdösek. Ezt a cikket ma találtam. Tök jól összefoglalja hogy mekkora és milyen hely kell egy hörcsögnek:
Ha nem ápolod, akkor büdösek.
Amúgy a görényekre mondja mindenki, hogy büdösek, mert azok: "Büdös, mint a görény"- mondja a szólás.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!