Lehet hogy az anyanyúl megette a kölykeit?
Figyelt kérdés
Hátra mentem adni akartam a nyulaknak enni meg inni erre azt látom hogy az egyik nyúl lefialt és egy csomó kisnyuszi volt a rácson, az anyanyúl lihegett mint egy nem tudom mi és az orra meg a szája véres volt. 2 nyuszit találtam élve. Szerintetek miért? Apa azt mondta hogy le fogjuk vágni mert nagyon rossz anya hogy megeszi a kölykeit, ráadásul csak eszik iszik és most fialt először nem sok haszna van így.#nyúl #nyúlkölyök
2021. jún. 4. 21:05
1/9 anonim válasza:
Mert piszkáltátok a kölykeit és átment rá a szagotok. Utána már azt hiszi, hogy idegené, nem tud mást tenni. Vagy nem jól tápláltátok és fehérjehiánya volt.
2/9 anonim válasza:
Sajnos nem ilyen egyszerű. Van olyan nyúl, aki megeszi a kicsiket, akkor is ha nem nyulat hozzá. Házi állatoknál ritka az, hogy ez miatt nem neveli a kölykét, inkább a vadállatokra jellemző. Nálunk amikor volt még nyulunk, az anyjuk leragta az egyik fülét, a másiknak a farkát, pedig hozzájuk se nyúltunk.
4/9 anonim válasza:
"ráadásul csak eszik iszik és most fialt először nem sok haszna van így."
Mert mit vártok egy nyúltól, hogy elvégzi a házimunkát?
5/9 anonim válasza:
A lepontozásokból legalább kiderült, hogy itt senki nem ért a nyulakhoz. Leírtam a két leggyakoribb okot, erre 0%.
6/9 anonim válasza:
4-es eszik, iszik, hasznot nem hoz. Az ilyen nyulat levágják. Gondolom, hogy nem hobbiból tartanak nyulakat hanem eladásra. A nyúl szapora állat, de lehet ehhez a nyúlhoz már 5x berakták a bakot, de ez volt az első alom, ráadásul meg is ette a kicsiket. Nem azt várják, hogy házimunkát végezzen.
7/9 anonim válasza:
Só- víz- élelem- tápanyag-hiány is okozhatja ezt, vagy szimplán rossz anya. 1-2-szer még tanácsos lepróbálni.
Ha átment volna a szagotok a fészekre, akkor nem megöli, hanem szimplán otthagyja az almot.
(Különben tiszta kézzel kiveszel egy kis szőrt, jól bedörzsölöd vele a kezed, akkor nincs semi gond.)
8/9 anonim válasza:
Nem lehet, hogy az anyanyúl csak letisztogatta magát szülés után, és attól lett véres a szája?
9/9 anonim válasza:
Esetleg életképtelenek voltak a kicsik. Nálunk deguknál volt így, hogy az anya degu az ellés után elharapta az egyik kicsi nyakát. Túl pici és satnya volt a többiekhez képest. A természetes szelekció.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!