Tud bárki bármi jó megoldást ajánlani? :/
Figyelt kérdés
Már kb két hete vannak meg a tengerimalacaink. Nagyon a szívemhez nőttek. Azonban fel kellett fedeznünk, hogy amióta megvannak, nagyon erős az allergiám. Olyan mintha náthás lennék, csak rosszabb. És biztos hogy a malacok miatt van, csak még azt nem tudjuk, hogy a széna miatt, vagy a szőr miatt. De én annyit tudok hoy semmiképpen nem válnék meg a maliktól. De nagyon szenvedek. Szedek gyógyszert is allergia ellen, de nem hat, csak egy kicsit. Tud bárki bármit ajánlani, vagy tényleg el kell adni, vagy szenvednem kell?2021. jún. 4. 19:34
1/7 anonim válasza:
Derítsd ki pontosan mi váltja ki az allergiát.
Ha a malacok akkor azzal nem tudsz mit csinálni. Ha a széna, akkor a malacokat átrakni olyan helyre ahol kevesebbet vagy, illetve ne te add nekik a szénát, meg olyat adj nekik ami hosszú szálú és nem poros.
De az alom is allergizálhat. Azt is le lehet cserélni
2/7 anonim válasza:
A széna helyett próbálj forgácsot és ez a része kiderül.
3/7 anonim válasza:
#2 Mi az hogy széna helyett forgács?
Széna a legfontosabb táplálékuk, a forgács meg az alom.
4/7 anonim válasza:
Bocs nem tudtam hogy azt eszik, azt hittem az az alom 😅 hát akkor szívás..
5/7 anonim válasza:
Amúgy felesleges 2 hete "ismert" állatok miatt ennyire szenvedned. Hidd el, nem lesz nekik rossz, ha új jó gazdit találsz nekik.
Amúgy jó lenne kideríteni, hogy pontosan mire vagy allergiás, addig lehetőleg más légtérben legyenek a malacok.
6/7 anonim válasza:
Lehet az allergia a széna, a forgács és a szőr miatt. Szerintem érdemes megnézni, hogyha nem forgácsot használtok alomként, akkor is ennyire rosszul vagy e. Sokszor erre allergiásak a gazdik. Cseréld le papíralomra. Ilyen márka 2 van: Chipsi carefresh vagy Safebed
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Kiderült hogy csak szénanáthás vagyok szerencsére :D
2021. jún. 8. 22:54
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!