Hörcsög alomcsere?(még nincs hörim, csak kíváncsi vagyok)
Figyelt kérdés
Azt hallottam, hogy nem szabad az összes almot egyszerre kicserélni (mert azon vannak a szagnyomok stb.) Ti hogy szoktátok kicserélni az almot?2021. máj. 24. 21:10
1/9 Lyoni válasza:
Én a “pisisarkot” 2-3 naponta, amúgy az egészet körülbelül félévente, mert úgy tájékozódik és elég stresszes tud neki lenni az állandó teljes csere ami ugye hörcsögnek nem jó
2/9 anonim válasza:
A pisisarkot én is kiszedem a többit meg kb 80%ig cserélem ki aztán összeforgatom hogy megmaradjon neki a szaga
3/9 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi válaszokat :)
2021. máj. 25. 15:34
4/9 anonim válasza:
Erről nem is tudtam...én heti 1× kitakarítom az egész ketrecet oszt ennyi.
5/9 anonim válasza:
A pisisarkot érdemes 2-3 naponta kiszedni, viszont az almot csak 3-4-5 havonta szükséges, és akkor sem az egészet, hanem mondjuk a felét. Mivel az új szagok csak stresszelnék az állatot. És a megfelelő alomvastagság egy hörcsögnek 10 cmnél kezdődik (aranynak inkább 15), ezért nagy macera lenne az egész min 3000 cm2 vagy min 4000 cm2 alapterületű hely kitakarítása, és ugye a hörcsögnek sem jó ha a saját szagát nem érzi az almon.
6/9 anonim válasza:
Én kb. 2-3 naponta cserélem a pisis sarkot. Teljes alom csere pedig kb. 4 hónaponta.
7/9 anonim válasza:
Itt van róla leírás:
horcsoginfo.hu/takaritas
8/9 anonim válasza:
Én egyszerre cseréltem ki mindig az almot
9/9 anonim válasza:
8as válaszadó:
De most már akkor tudod, hogy ez így nem helyes, nem tesz jót az állatnak, a fentebb linkelt oldalon megtalálod, miért nem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!