Akarok egy törpe nyulat a szobámba,hogy van szaga?Meg hogy asztmás vagyok és allergiás kutya,macska szőrre hogy allergiás lennék-e a nyúlra mert hisz egész nap a szobámban lenne.
Sok nyuszi gazdi nem magára az állatra allergiás, hanem a szénára. Mivel ez a fő tápláléka, nem tudod mással helyettesíteni, de a legtisztább széna is poros valamennyire, és mivel mindenféle réten kaszált növényt tartalmaz, kiválthat allergiát. A szőre is folyamatosan hullik, nemcsak a vedlési időszakban. Ezt lehet csökkenteni rendszeres fésüléssel, de megszüntetni nem.
Jó hír, hogy a nyuszik szobatisztaságra nevelhetők, tehát alomtálcába végzik a dolgukat, amit könnyű tisztán tartani. Maga a nyuszi nem büdös, csak a pisije, de ha nincs rendesen tisztán tartva, a szőre is pisis lehet, vagy átveheti a szagot. Ha az almot naponta tisztítod, nem lesz büdös, viszont a szénának is jellegzetes illata van, amit nem mindenki szeret. Mivel a nyuszi éjjel többször felkel és zajong, nem jó egy szobában aludni vele.
1-es.
Nekem a szobámbam van a nyuszi, teljesen csöndben van éjszaka és alszik.
Az én nyuszim 6 éve lakik velem egy szobában. Éjszaka csendben van, nem zörög.
Ha teljes mértékben el szeretnéd kerülni a kellemetlen szagokat, akkor érdemes 2 naponta takarítani.
A törpenyuszik teljes mértékben hipoallergének, vagyis nem vált ki allergiás reakciót ellentétben a kutyával és a macskával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!