Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Hogyan lehet kézhez szoktatni?

Hogyan lehet kézhez szoktatni?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Van egy kisnyuszink,amit kézhez szereténk szoktatni

...simogatom akkor hagyja magát...de tudnátok mondani tanácsokat amivel kézhez tudom szoktani?!

Tanácsokat köszönöm.

2021. ápr. 22. 17:23
 1/6 anonim ***** válasza:
66%
Mert mit jelent neked ha kézhez van szokva?? Mi a probléma a viselkedésével?
2021. ápr. 22. 17:28
 2/6 anonim ***** válasza:
80%
Miért pontozod le az első válaszolót? Tényleg kicsit érthetetlen a kérdésed. Azt írod hagyja magát ha simogatod, ennél többet mit vársz tőle?
2021. ápr. 22. 17:53
 3/6 anonim ***** válasza:
95%

Az első két válaszolóval értek egyet, mi neked a kézhez szoktatás akkor? Alapvetően azt jelenti, hogy megtűri, hogy hozzáérj, megfogd. Ahhoz is érdemes hozzászoktatni, hogy felemeled. Nem szeretik, és nem is azért kell, hogy babusgasd, hanem hogy mondjuk egy állatorvosi vizitnél ne rúgkapáljon attól, hogy megemelik, ami ott elkerülhetetlen. Ez már ugye nem a kézhez szoktatás, ha ilyesmire gondoltál. Ehhez úgy lehet, hogy időről időre felemeled, óvatosan. Nem kell sokáig tartanod, és mindig a helyes tartással fogd meg (nem a grabancánál, és főleg nem a fülénél!), akkor hamar meg fogja szokni, bár nagy eséllyel szeretni nem fogja.

Ha közelebbi kapcsolatot akarsz a nyuszival, érdemes hagyni, hogy ő kezdeményezzen. Feküdj le a földre, esetleg ülj törökülésben. Ne menj a nyúl után, hagyd, hogy ő menjen hozzád. Apró jutalomfalatokkal erősítheted benne, hogy jó ötlet, ha odajön hozzád :) Ilyen technikával tanítható is, a mieink hallgatnak arra, hogy "gyere". A szelektív hallás persze más kérdés.

2021. ápr. 22. 18:05
 4/6 anonim ***** válasza:
36%
Szia!Én is ott tartok a nyuszikáimmal hogy engedik a simogatást de emelgetést nem.De én nem is akarom őket emelgetni mert nem szeretik a nyulak ezt a dolgot szóval nem erőltetek semmit amit nem akarnak.Csak annyi lesz az emelgetés hogy megnézzük a nemüket de óvatosan persze.Már 2 hónaposak tehát már meg lehet állapítani a nemüket ha jól tudom
2021. ápr. 22. 18:16
 5/6 A kérdező kommentje:

Kedves #2-es válaszoló!!!

NEM ÉN PONTOZTAM LE A VÁLASZOKAT!! DE TERMÉSZETESEN EZ A NORMÁLIS,HOGY BUNKÓN VÁLASZOLJUNK

2021. ápr. 22. 19:50
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Elnézést hogy ezt feltételeztem hogy te pontozod le a válaszadót.

Ugyanakkor hadd kérdezzem meg, mi volt a bunkó a válaszomban? Nem értettem a kérdésed, ezért kérdeztem pontosan mit vársz tőle ezen felül?

U.I: HA CSUPA NAGY BETŰVEL VÁLASZOLSZ AZ AZT JELENTI MINTHA ÜVÖLTVE KIABÁLVA BESZÉLNÉL!!!! :D ÉS ILYENKOR SZOKTÁK MEGKÉRDEZNI HOGY HÁNY ÉVES VAGY, DE ÉN NEM KÉRDEZEM MEG JÓ????

2021. ápr. 22. 19:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!