Milyen idősen kell megkapnia a nyuszinak az első oltását?
Első nyuszim. Még annyira nem vagyok jártas benne.
Neten azt olvastam hogy 6-8 hetesen kell megkapnia.

Jól olvastad, 6-8 hetesen már lehet oltani, csak nem mindegyikkel. Szerintem inkább 8-10 hetesen szokás. Nyuszis orvos meg tudja majd mondani. Ha idősebben került hozzád, de még nem oltották, akkor bármikor elviheted. Viszont érdemes figyelni, hogy átlagban három hét kell a vakcina beadásától a védettség kialakulásáig, és már április van!
Az első egyébként teljesen helytelen dolgot ír, ennek semmi köze ahhoz, hogy hol laktok, főleg nem azon, hogy falun.... Akkor számíthatna, ha mondjuk magasan laktok a tengerszint felett, mert ott nincs szúnyog. De nem így "rovarok" terjesztik, hanem szúnyogok, és elég, ha egyetlen egyszer csípi meg beteg szúnyog, már el is kapta a gyógyíthatatlan betegséget!
Persze nem kötelező oltani, de ha elkapja a Myxot vagy az RHD-t, akkor onnantól már nem lehet segíteni rajta. Az oltással viszont megelőzhetőek.
Jövő héten tölti a 8 hetet. Azért írtam hogy tanya és itt nagyon sok a szúnyog.
Ezért nem is kockáztatnék. Egyenlőre védve van a lakásban. Ezért is szeretném minél hamarabb. Nem szeretném ha baja lenne.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!