Elaltatnátok az kedvenceteket, vagy inkább húznátok az időt? Csak hozzáértő és jóérzésű emberek írjanak.
Figyelt kérdés
A hörimnek agydaganata van. A doki adott neki tegnap szteroidot, most már eszik, a szeme visszahúzódott, elég jól mozog. Ám a szteroid is időhúzás, csak a gyógyszer hatására csökkent az agyi nyomás, és az ödéma. Vinni kellene állandóan szurikra, ami elhúzhatja a betegségét.
Én ezt választanám, ha nem mennék el két hétre, és nem maradna egyedül. Anyum itt lesz velük esténként, de ő 5ig dolgozik, és csak utána foglalkozik a hörikkel. Nem tudom mennyire fix a szteroid hatása, illetve egyáltalán azzal kibírná-e a két hetet, mire hazaérek.
Így inkább amellett döntöttünk, hogy nem húzzuk az időt, és holnap elaltatom.
Jól döntök? Nem akarom, hogy egyedül haljon meg.
2010. aug. 20. 15:20
1/9 anonim válasza:
Természetesen jól döntesz, csak tovább szenvedne, ha nem ezt tennéd. Sajnálom a hörcsögöt.
2/9 anonim válasza:
Bármennyire is fájdalmas neked, a helyedben elaltatnám. Biztos, hogy fájdalmai vannak, az időhúzással csak több szenvedést okozol neki.
3/9 anonim válasza:
Figyelj! Remélem azt nem akarod, hogy a te önzőségedből maradjon életben a höri. Jól döntesz!
4/9 anonim válasza:
Nagyon nehéz döntés, én aztán tudom. Januárban a cicámat kellett elaltatni, mert a mája már csak pár %-ban működött. Lehetett volna húzni az időt, de az állatorvos mondta, akkor lassan éhen fog halni. Az utolsó éjszaka már kómában volt, végig fenn voltam vele. Hidd el, jobb lesz a höridnek, mert az már csak vegetálás lenne és honnan tudjuk, hogy nem éreznek fájdalmat?
5/9 anonim válasza:
Jól döntesz. Legalább nem fog tovább szenvedni.
6/9 A kérdező kommentje:
Egy gyilkosnak érzem magam:( Pedig tudom, hogy ezt kell tennem. A másik hörim már aludt, amikor felfedeztük azt a sok daganatot... de ő egyből a halálos szurit fogja megkapni. Nem tudom elhinni, hogy egy ketreccel kevesebbet kell majd takarítanom ezek után :(
2010. aug. 20. 15:59
7/9 anonim válasza:
Szia. Mi történt, mit csináltál? Ha ez megnyugtat, én állatorvoslást is hallgatok, és én is így döntöttem volna. Ha pedig hiányzik a hörcsög, gyorsan szerezz be másikat. Nem pótolják egymást, de ilyenkor ez a legjobb gyógyír, a gazdi figyelme így az újonnan ellátásra szoruló kis lények felé fordul.
8/9 A kérdező kommentje:
Elaltattam, el is temettem a másik két elhunyt hörmim mellé. Van még 4 hörim, 3 fiú és egy kislány, szóval van kikkel foglalkoznom, de a meghalt höriket senki nem pótolhatja, hiába szeretem a másik 4et is ugyanúgy:)
2010. aug. 22. 00:36
9/9 anonim válasza:
Ne érezd magad "gyilkosnak", helyesen döntöttél. Az agydagadantól lehetnek mozgáskoordinációs zavarai, öntudatlan rángásai és ezek nem szép dolgok. Az egeremnek volt daganata ami áttétes lett és a nem kapott levegőt, mert a tüdejét is nyomta. Egyik este vettem észre, hogy szedi a levegőt, másnap suliban voltam amikor anyukám elvitte a rendelőbe, az orvosnál halt meg. Ha élt volna még, és dönteni kell, biztos nem hagyom szenvedni. Biztos, hogy másik höri nem pótolja az elveszítetted, de idővel könnyebb lesz. Kitartást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!