Ez esetben hogy segíthetnék rajta?(tengerimalac)
Figyelt kérdés
Nos sziasztok. Van egy 2 éves, mentett malackám. Tegnap este vettem észre, hogy olyan mintha hámlana, vagy korpás lenne. Az egyik szeme is piros, könnyezik neki. Ma délután már inni se volt hajlandó, fecskendõvel próbáltam itatni,de a víz nagy része kifojt a száján. 2 egzos dokit is hívtunk. Az egyik kedd 16:30ra adott idõpontot, a másik azt mondta kedden lesz az egzos kollega, akkor vigyük. Szénázik, bogyózik. Teljesen tanácstalan vagyok, nem tudom mit tehetnék. Holnap még állatpatikába megkérdezem mit lehetne adni legalább a szemére. De nem tudom mit tegyek vele hogy inni se akar...2021. márc. 25. 18:45
1/6 anonim válasza:
Ha nem iszik, akkor keddig fixen nem birja ki. Nincs esetleg masik allatorvos? Mar holnap reggel el kene vinni.
2/6 A kérdező kommentje:
Lenne állatorvos, csak nem ért a tengerimalacokhoz:/
2021. márc. 25. 19:08
3/6 anonim válasza:
Ha eszik, akkor nagyon-nagyon lédús eleségek (saláta, uborka, paradicsom, lédús gyümölcsök) etetésével kihúzhatod addig. A korpás-hámlós dolog lehet bőrgomba, az enyéimnek az volt - nizorallal fürdettem meg őket és rendbejött gyönyörűen. Azzal ártani nem ártasz addig sem.
4/6 anonim válasza:
Salátát, uborkát semmiképpen ne adj neki. Ezek rengeteg méreganyagot tartalmaznak és kárt tehetnek a legyengült szervezetében. A többi zöldséggel is óvatosan, mert nagyon könnyen felboríthatják az emésztést, ami végzetes is lehet.
Legyen előtte friss víz folyamatosan, és keress egy másik orvost, akár másik városban, sürgősen.
5/6 anonim válasza:
Salátát ne adj, de hámozott bio uborkát nyugodtan, aldiban pl elérhető áron van. Adhatsz még almát, répát. Én mindig hámozva adom, mert a héjában felgyülhetnek szennyeződések. Ezek lédúsak, ha naponta többször, keveset kap, nem lesz gond.
6/6 A kérdező kommentje:
Az ubit mindig megpucolom neki, megmosom és úgy kap napi 3-4 vékonyabb szeletet. Vizet fecskendôvel adok neki, de mostmár egyre többször megy az itatóhoz inni magától. Természetesen cserélem benne a vizet naponta többször is. Egyelõre jobban van, tegnap az állatpatikában ajánlottak Rodomectint, ma cseppentünk is rá.
2021. márc. 27. 11:10
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!