Milyen kis állatot tudtok mondani ami jó szobába meg ketrecbe vagy akváriumba?
Hal,
kutya, = van
macska, = va
Teknős, = drága
hörcsög, = véletlen kimászik akkor szétrág mindent
tengerimalac, véletlen kimászik akkor szétrág mindent
Vadászgörényen kívül.? = nem engedik
hát akkor a rágcsálók mindegyik kilőve
esetleg valamilyen madár vagy halak?
Nekem tengerimalacom van, akváriumban. Nem mászik ki:)
Régebben voltak hörcsögök, azok sem szöktek meg.
Nekem a tengerimalacom meg barátnőmé is felül nyitott ketrecben van éjjel-nappal (ezzel is csökkentjük a bezártság érzetét, hogy legalább felül nincs rács) és még sohasem mászott ki. Volt hörim is akváriumban az sokszor kimászott, de mondjuk egy könyvvel volt letakarva...
Másrészről a ketrec lecsukható, néha még nekem is nehéz kinyitni, tehát ha normális ketrecet veszel kizárt, hogy kimászik.
Törpenyuszi??? olyan aranyosak. :)
Amúgy nekünk egyszer se mászott ki a hörcsög a ketrecből.Ha ettől félsz,akkor tartsd akváriumban, abból nem tud kimászni, és máris megoldva.
Teknős: nálunk 2000 ft/db.
A törpenyúlról azt hallottam, hogy tényleg rágcsálja a bútort...
Viszont nekem egy hörcsög, egér vagy patkány se rágta meg a bútoraimat. Szóval nyugodtan tarthatsz rágcsálókat.
Az egerek szökősebbek, de a patkány kézhez szoktatható, tanítható, szobatiszta. A hörcsögök is elég nyugisak, "gyúrhatók".
De ha ezek közül egyik sem OK, akkor vegyél japán táncolóegeret. Kis lükék, folyton körbe-körbe rohangálnak, ha leteszed őket a padlóra, akkor sem szöknek el. Nem harapnak, nem rágcsálnak, ha kiengeded őket... És elég nekik csak egy terra, mert nem másznak magasra elentétben a "sima" egerekkel. A "sima" egereknek kis rácsközű ketrec kell, vagy egy olyan terra, ahol sok bújni való hely van, és a tetejére kell szerkesztened egy fém szúnyoghálót, hogy ne jöjjenek ki.
Voltak gőtéim, igaz azok is kimásznak, de rácsot kell tenni az akvárium tetejére.
Achát csiga:jó nagy, lassan fog kiszökni az akváriumból.
A nyuszi ketrecére tehetsz lakatot, vagy karabinerrel lezárhatod, így nem jön ki. Amikor kint van figyeld, nehogy rágjon, és kend be a bútorokat ecettel. Elég hosszú életű, ezért nagy felelősség.
Valamilyen madár? Bármi elszökhet, figyelni kell rájuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!