Szeretnék venni egy dzsungit, arra gondoltam, h egy IKEAs átlátszó dobozban tartanám kb 60*40*40-es. Valamit tudtok róla?? Légyszi vlmi tanácsot adjatoka dzsungitartással kapcsolatban!!
Én biztos nem tartanék rágcsálót műanyag dobozban. Mondjuk terráriumban és akváriumban sem, ahogy egyesek teszik. Csakis ketrecben.
Műanyag dobozban meg semmilyen állatot.
Ha az ember magához vesz egy másik életet, akkor a minimum hogy biztosítson neki megfelelő körülményeket.
A műanyag tárolódoboz tökéletes választás törpehörcsögnek lakhely gyanánt. Nem tudják kirágni. Az Ikeás dobozból csak a legnagyobb méretű jó törpének, ami 78*56*43 cm-es. Ez alul épp megvan 3.000 cm2 (mivel lefele szűkül), de így is ideális élettér törpének. Ezek jók még a műanyag tárolódobozok közül törpének:
Ezen a weboldalon érdemes minden más menüpontot is alaposan átolvasnod.
Tartási elvek törpehörcsög esetében:
- minimum 3.000 cm2 (pl. 100*30, 75*40, 60*50 cm) alapterületű hely (az emelet nem számít), mely lehet terrárium, ketrec, műanyag doboz vagy fából készült lakhely is
- minimum 20 cm átmérőjű futókerék, mely nem rácsos, vagy minimum 17 cm átmérőjű futókorong
- legalább 1-2 faház, de javasolt több búvóhely
- csincsilláknak való fürdőhomok
- vastag rétegben alom: kender-, len- vagy papíralom, esetleg faforgács
- itató: mely lehet tál, golyós vagy szelepes itató is
Tartási elvek aranyhörcsög esetében:
- minimum 4.000 cm2 (pl. 100*40, 90*45, 80*50 cm) alapterületű hely (az emelet nem számít), mely lehet terrárium, ketrec, műanyag doboz vagy fából készült lakhely is
- minimum 28 cm átmérőjű futókerék, mely nem rácsos, vagy minimum 30 cm átmérőjű futókorong
- legalább 1-2 faház, de javasolt több búvóhely
- csincsilláknak való fürdőhomok
- vastag rétegben alom: kender-, len- vagy papíralom, esetleg faforgács
- itató: mely lehet tál, golyós vagy szelepes itató is
Hörcsögöt 3 helyről ajánlott csak beszerezni:
🐹 Pezsi - Budapest - szíriai aranyhörcsög
🐹 Smallsteps - Tatabánya - dzsungáriai törpehörcsög
🐹 Hörcsögmentés - országos - dzsungáriai törpehörcsög (hibrid), szíriai aranyhörcsög, ritkán roborovszki törpehörcsög
Kereskedésből ne vegyél állatot. Itt van kifejtve, miért:
Ajánlott fb csoport a kb 4.000 fős Hörcsög imádók csoport. Ott is sok segítséget fogsz kapni. :)
Nagyon szeretem es tisztelem ezeket az állatokat, van is aranyhorim,
Ellátom tisztességgel ha mar bevallaltam ( kinzova volt es magamhoz vettem)
De egyebkent soha semmi penzert nem tartanek ujra,
Ejszakai allatok, hiaba talalok ki furfangos jatekokat neki hogy lefoglalja magát, a fogát igy is ugy is koptatnia kell és ejszaka teszi ezt.
Szerintem ők a természetes elő helyükre valóak, nem bezarva egy ketrecbe, ugyan is mennének mindig,szöknének, ezért kell a kerék is mert alapbol tobb km-t mennének a termeszetes elohelyukon es ez bennuk van akkor is ha kereskedésből veszed ki oket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!