Vadászgörény leszoktatása a harapásról?
Szia!
Ennek így külön nem kell neki ülni. Egyszerűen, amikor játszol vele és megharap akkor büntesd meg és utána egyből kínáld fel neki a kezed, ha megint harap megint bünti. Ezt addig játszani amig elmegy a kedve tőle. Ami nagyon fontos, hogy mindenért ugyan úgy büntesd és a tiltó szó is ugyanaz legyen. Ne legyen az hogy egyszer pofont kap máskor meg a grabancánál rángatod meg, mert akkor lehet nem fogja érteni. Légy türelmes, mert nem egyik napról a másikra fog leszokni.
Kitartás és sok sikert!
Az hogy játék közben harapnak normális főleg ha kölyök, viszont nem mindegy hogy mennyire. Az enyémek is harapnak, vagy csípkednek, viszont sosem annyira hogy vérezzen. ha 2 göri játszik ott kemény harapások vannak, tehát valahol ösztönös, meg kell tanítani hogy te nem göri vagy és neked ezek fájnak
fontos hogy kitartónak kell lenned és következetesnek, ha komolyan harap mindig meg kell büntetni, és nincs kivétel.
ez nem egy hetes folyamat, göritől függően akár hónapokig is eltarthat.
én úgy szoktattam le őket, hogy ha már az ujjam a szájukban volt nem kifele húztam hanem finoman megpróbáltam lenyomni a torkukon, kellemetlen érzés nekik is mikor öklendeznek, gyorsan elengedi az ujjad.
ha nem úgy harap hogy ezt megteheted, akkor én az orrára koppintottam, természetesen egyiket sem durván, de muszáj következetesnek lenni, ha más rosszaságot csinál használhatod az orrára koppintást, tudni fogja hogy rossz volt
üdv
larkin
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!