Milyen technikával nevelitek a tengerimalacotok?
Van két tengerimalacom, és nagyon aranyosak, már egy éve megvannak, de valahogy a nevelésükkel nem mindig vagyok tisztában.
Sosem alkalmazom velük szemben megfélemlítéses erőszakot, inkább a türelmes újra és újra megmutatom nekik kategória vagyok.
Elértem már, hogy ébredésig meg se szólaljanak, mindig figyelik mikor kelek ki az ágyból, utána kérnek csak enni, valamint azt is tudják, hogy ennivalót simogatásért cserébe kaphatnak.
Érdekelne, hogy ki milyen technikával neveli a tengerimalacát, mi vált be nektek, van-e esetleg valami javaslatotok, vagy esetleg tanácsotok, hogy mit ne?
Köszönöm a válaszokat! :)
1: Sokat olvastam róluk, azért szerintem nevelhetők, de tény és való, hogy a maguk módján ők is mind egyéniségek. A bevett időintervallum nálam is megvan, viszont én már odáig eljutottam velük, hogy amíg nem kelek ki az ágyból nem kezdenek el csipogni, kaját kérni már igazából nem is visítva kérnek, hanem van egy kifutójuk, odaállnak és várnak.
Az idővel és a sok sok türelemmel egyetértek.
Köszönöm a hozzászólásod! :)
Mire akarod nevelni őket? Az enyémek nem igazán tudnak semmit de hát nem mutatványos majmokat vettem hanem tengerimalacokat. A lakást belülről már kiismerik szóval a konyhából már visszajutnak a ketrechez maguktól de másra nem igazán nevelhetők.
Vagy mit akarsz adjon pacsit, ugorjon át hullahopp karikákon, vagy felszólításra pitizzen kétlábon?
Tengerimalac nem nagyon idomítható állat, ahhoz képest okosak, de akkor is egy prédaállat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!