Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Milyen technikával nevelitek...

Milyen technikával nevelitek a tengerimalacotok?

Figyelt kérdés

Van két tengerimalacom, és nagyon aranyosak, már egy éve megvannak, de valahogy a nevelésükkel nem mindig vagyok tisztában.

Sosem alkalmazom velük szemben megfélemlítéses erőszakot, inkább a türelmes újra és újra megmutatom nekik kategória vagyok.

Elértem már, hogy ébredésig meg se szólaljanak, mindig figyelik mikor kelek ki az ágyból, utána kérnek csak enni, valamint azt is tudják, hogy ennivalót simogatásért cserébe kaphatnak.

Érdekelne, hogy ki milyen technikával neveli a tengerimalacát, mi vált be nektek, van-e esetleg valami javaslatotok, vagy esetleg tanácsotok, hogy mit ne?

Köszönöm a válaszokat! :)

2021. febr. 13. 21:20
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Én mindig egy időintervallumba adok nekik enni. Reggel 6-7-8 és este 7-8 között. Bár ennek ellenére is szoktak kéregetni. Bár hozzátartozik, hogy a család többi tagja szokott nekik finomságot adni néha. De azt megfigyeltem a malacoknál ha nem mozdulok az ágyba akkor csöndbe vannak és ha egy kicsit is megmozdulok akkor visítanak mintha disznóvágás lenne. Nem nagyon lehet őket nevelni vagy csak rengeteg idővel és türelemmel illetve ha a malacka is olyan. Nekünk picivel több mint 3 éve vannak malackáink
2021. febr. 13. 21:37
 2/6 A kérdező kommentje:

1: Sokat olvastam róluk, azért szerintem nevelhetők, de tény és való, hogy a maguk módján ők is mind egyéniségek. A bevett időintervallum nálam is megvan, viszont én már odáig eljutottam velük, hogy amíg nem kelek ki az ágyból nem kezdenek el csipogni, kaját kérni már igazából nem is visítva kérnek, hanem van egy kifutójuk, odaállnak és várnak.

Az idővel és a sok sok türelemmel egyetértek.

Köszönöm a hozzászólásod! :)

2021. febr. 13. 21:43
 3/6 anonim ***** válasza:
14%
fejbeverem palacsintasütővel
2021. febr. 13. 22:14
 4/6 anonim ***** válasza:
63%
Ennivalót simogatásért cserébe kapnak? Tehát megsimagotanak téged a malacok és adsz nekik enni? :)
2021. febr. 13. 23:37
 5/6 anonim ***** válasza:
0%

Mire akarod nevelni őket? Az enyémek nem igazán tudnak semmit de hát nem mutatványos majmokat vettem hanem tengerimalacokat. A lakást belülről már kiismerik szóval a konyhából már visszajutnak a ketrechez maguktól de másra nem igazán nevelhetők.

Vagy mit akarsz adjon pacsit, ugorjon át hullahopp karikákon, vagy felszólításra pitizzen kétlábon?

Tengerimalac nem nagyon idomítható állat, ahhoz képest okosak, de akkor is egy prédaállat.

2021. febr. 14. 18:07
 6/6 A kérdező kommentje:
Olyan szóljon már hozzá a témához, aki nem köt bele minden mondatba. Köszönöm! Hihetetlen, hogy ezen az oldalon semmi emberségesség, segítségnek a szándéka sincs meg az emberekben, csak az hogy okoskodjanak. A tengerimalacokat lehet nevelni, megtanítani nekik dolgokat, az enyémeim például azt már tudják, hogy amíg nem kelek fel nem kérnek kaját, nem mozognak úgy csak csendesen, amikor felkeltem ott várnak a kifutón, hogy megsimogassam őket, mert megtanítottam nekik azt, hogy a reggelit csak simogatás után kaphatják meg. Meg lehet nekik tanítani dolgokat, de engem a pontos módszer érdekelt, amivel könnyebben és természetesen erőszakmentesen taníthatok nekik dolgokat, szóval innentől aki érdemi tanáccsal nem tud szolgálni, az tegyen egy szívességet és görgessen tovább, mert feleslegesen veritek itt a nyálatok az okoskodással. Köszönöm!
2021. márc. 5. 08:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!