A törpenyuszitok hány kg tápot eszik meg 1 hónapban és hány kg szénát?
Illetve hány kg alom fogy el havonta?
(1 nyuszinak)
Szia , nyuszis vagyok. Ajánlom hogy gyere a törpenyuszisok csoportunkba Facebookra. Rengeteg file van a nyuszi etetéséről, gondozásáról, egzotikus orvosoktól.
A nyuszim 1800gramm. Bunny basic tápot eszik (az egyik legjobb az országban) és egy másfél kilós zacsi elég másfél-két hónapra.
Reggel este pár darab(mert ez nagy)
Beaphar, VL Complete kis női marok kétszer egy nap emellett a Fressnapf reál nature tápja ajánlott még. A többi magos cucc felejtős!!!!
Széna töménytelen mennyiség, nem mindet szeretik. Ki kell tapasztalni. Kádár Danis széna nekem 5-6 db/kilós zacsi másfél hónap..de van nyuszi aki többet is fal.
Apropó nyuszi alom.....CSAK PELLET, NEM FORGÁCS.
pelletből a 15kilós 2500körül van, elég két három hónapig nálunk.
Az én nyuszim másfél kiló, nem nagy étkű (elődeihez képest mondom ezt, szóval ugyanúgy előtte van az étel, de nem fal örökké), bár már nem is fiatal. Tápból (VL Cuni Adult Complete-et kap) kb annyi elég neki, mint amit az első válaszoló írt.
Na a széna neki az, amit kb érintetlenül cserélek neki naponta, hogy legyen friss, mégis húzza a száját kb mindegyik fajtára :D Jelenleg a zooplusról kap Greenwoods-ot, de konkrétan nincs meg az egy kg egy hónapban. Állatorvossal konzultáltunk erről többször, de mivel jól húzza a kisöreg (sosem volt beteg, emésztése, eredményei mindig rendben, fogai szintén), ezért elengedtük már rég az ezen való aggódást.
Pellet ugyanaz, amit az első válaszoló írt!
Sajnos cripsy és efélék kuka !
Egy nyuszi tartása nagyon sok pénzbe kerül...első válaszoló vagyok. Sok sok sok pénzbe !!!!
Ha ilyeneket eszik ...akkor sajnos hamar bélproblémás lesz , jönnek a bélleállások sorjában..és a nyuszi is elég rövid életű lesz..
Gyere a csoportba és akkor mindent tudni fogsz..de azt a tápot felejtsd el a nyuszid érdekében..úgy ahogy a mézes rudakat és fogkoptató köveket is ami meg vesekövet okoz.
A nyúltartas drága..három éves nyuszimra már nagyon sokat költöttem de érte mindent.
Benne van a nyuszipatika, ivartalanítás, immunerősítők, vetridmg,táplálék kiegészítők (Oxbow Digestive support ), oltások..fogcsiszolás..gyógyszerek. minden .
Második válaszoló..a doki nem ajánlotta az Oxbow Digestive Supportot ? Keveset szénázó nyuszinak nagyon jó cucc a rost tartalma miatt is, persze csak akkor ha a nyuszi vízfogyasztása rendben van.
Második válaszoló vagyok, nem ajánlotta még ezt a cuccost, de utánanézek, köszi szépen. Vízfogyasztás egyébként abszolút rendben van. Sőt most egy ideje (csak beszélni kellett róla...) a szénát is épp falatozza :D Néha rájön az 5perc és akkor kitakarítja a kis tároló gömböt, de utána két napig épphogy csak csipeget.
Kérdező: Sajnos én is azt tudom mondani, hogy Verse Laga-tól inkább cuni complete-et vegyél. Én egyébként esetenként a Cuni Nature-rel keverem ami olcsóbb kg-os áron, de abból teszek kevesebbet és a Complete-ből többet.
Nyuszishopról könnyen beszerezhetőek az Oxbow termékek. És hamar háznál is lesz 🙏.
A Cuni nature is felejtős . Csak az a négy amit legelöl leirtam.
Második válaszoló nyugodtan írj priviben ha szeretnél . Mennyi idős a nyuszid ?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!