A hörcsögeim már több mint egy hónapja együtt vannak(nõstény,hím),de még mindig nincsenek kölykök(A nõstény idõsebb a hímnél,nagyobb termetû)És nem tudom eldönteni, hogy a hörim vemhes-e, vagy csak dagi. Az normális h még mindig nincsenek kicsik?
#20-as:
Nem zavar, hogy a tengeri malacra írtam, hogy nőstény?
Kereskedésből, vagy szaporítótól vannak, ugye? Az országban egy dzsungi tenyésztő van, mindenki más szaporító. Az egyetlen tenyésztő, pedig kereskedésbe sosem ad hörcsögöt.
A genetikai betegségek öröklődését ismered?
Érdemes tudni, hogy az utód, akkor is örökölhet betegséget, ha a szülő egészségesnek tűnik. A betegség nem feltétlen látványos, elég ha genetikailag hordozza a szülő, ezzel örökíteni is fogja. Persze sok betegség van, amit mindkét szülőnek hordoznia kell, de a szaporított hörcsögöknél több betegség van, amit a többségük ugyanúgy hordoz. Ilyen többek között a back-flip szindróma (idegrendszeri betegség), gyenge ideg- és immunrendszer, amik rengeteg laikusnak fel sem tűnnek. Nagy eséllyel ha nem is látszik a szülőkön, legalább a gyenge immun- és/vagy idegrendszert örökíteni fogják.
"4. állatkínzás: az állat szükségtelen, fájdalmat okozó bántalmazása, vagy olyan hatást eredményező beavatkozás, bánásmód, valamint szükségleteinek olyan mértékű korlátozása, amely tartós félelmet vagy egészségkárosodást okozhat, 𝐭𝐨𝐯á𝐛𝐛á 𝐚𝐳 ö𝐫ö𝐤𝐥ő𝐝ő 𝐛𝐞𝐭𝐞𝐠𝐬é𝐠𝐛𝐞𝐧 𝐬𝐳𝐞𝐧𝐯𝐞𝐝ő - 𝐧𝐞𝐦 𝐤í𝐬é𝐫𝐥𝐞𝐭𝐢 𝐜é𝐥𝐫𝐚 𝐬𝐳á𝐧𝐭 - á𝐥𝐥𝐚𝐭𝐞𝐠𝐲𝐞𝐝 𝐭𝐞𝐧𝐲é𝐬𝐳𝐭é𝐬𝐞, 𝐬𝐳𝐚𝐩𝐨𝐫í𝐭á𝐬𝐚;"
Ezen még az sem segít, hogy a nőstényed(?) 1,5 éves, vagyis a várható élettartam végén jár. A leendő kölykökre ez is negatív hatással van.
Tudom, hogy sok ember ennyire nem lát előre (akinek nem inge ne vegye magára, de gyakran látom, hogy a kölykök későbbi életére már nem gondolnak), de a hörcsög is érző lény. Érez fájdalmat, szenvedhet, érezheti magát jól, sőt akár lehet boldog is. Egy genetikai beteg hörcsöggel nem csak a tulajdonos állatorvosi költségeit növeled meg, hanem a hörcsögnek is egy életnyi szenvedést okozol.
Felesleges bárkinek is bármit hozzáfűznie ehhez a továbbiakban.
A kérdező egy troll
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!