Terhes a tengerimalacom, mit tegyek?
Nagyon nagy a hasa. Kb. egy hete vettem őket. A másik malacnak sokkal kisebb.
Ha most születik kis malac, külön rakjam őt a társától? Kell neki orvos?
6 hónapos a malac. Mire figyeljek?
Az előbb költöttem el a másik malacra csomó pénzt orvosnál mert vásárlás után vettem észre otthon, hogy sérült az egyik kis lába.
Szia
Gyerekkoromban én is így jártam sosem látta orvos lefialt 4 - 5 malackát(kettőt szoktak) semmibaj nem volt. A párja nem bántotta, csak mikor nagyobbak lettek, a fiúk kakaskodtak.
De ha fiú lány páros vigyázz szaporák.
Keress a Facebookon malacos csoportokat. Ha csinálsz képeket a nemi szerveikről, és feltöltöd, nagy biztonsággal meg fogják tudni mondani a nemüket.
Ha különböző neműek, válaszd külön őket. Az anya a szülés után szinte azonnal újra vemhes lehet, és ez nagyon megterhelő a szervezetének. Jobb, ha a szüléskor már nincsenek együtt.
Emeld meg a C vitamin adagját, figyelj oda a táplálására és a friss vízre.
Ne emelgesd, ne stresszeld feleslegesen. A doki már nem fog tudni változtatni a helyzeten, ezért ha a malac jól van, ne tedd ki feleslegesen ilyen stressznek. Viszont jó ötlet, ha felhívsz egy egzotikus állatorvost, és kikéred a véleményét arról, hogy az ellés után őt vagy a kicsiket meg kell-e vizsgálni, illetve ha a másik malacka hím, akkor az ivartalanításról.
Írd le a helyzetet a Facebook csoportba. Hidd el, rengetegen járnak sajnos így, minden hétre jut 1-2 váratlan vemhes malac. De vannak ott hozzáértők, akik tudnak neked segíteni.
Mindkettő lány, a másik (a nem terhes) nem rég volt orvosnál, ott mondtam, hogy lány. Mivel hőmérőzték meg minden, ha fiú lett volna gondolom szól az orvos. Szerintem még korábbról lehet terhes :/
Bár sajnos valószínű, de Bízok benne nem a saját almától, mert az genetikailag ártana a kicsiknek.
A hímtől biztosan külön kellene venni őket, a másik nőstény nem tudom hogy reagál majd rá,érdemes orvost megkérdezni.
Legyen alatta bőven forgács, tisztán és egyen egészségesen.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!