Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Tengerimalacom fialt, segítené...

Tengerimalacom fialt, segítenétek?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Nemrég kaptam egy tengerimalacot kb 2 hónapja, és most hirtelen a semmiből fél órája beintegetett egy kicsi.

Nekem ez az első malac nem tom mit kéne ilyenkor tenni, ugyan is holnap elutazunk és a szomszéd gondozza addig, a kérdésem, nem fogja bántani a kicsit? csak 1 született várható még ?

De a fő lényeg h nem fogja e bántani a kicsit? mert most a kis barom megharapta a lábát a picurinak.

Előre is köszönöm a válaszokat

2010. aug. 13. 19:32
 1/6 anonim ***** válasza:

Szerintem nem fogja bántani, legalább is reméljük, legyen az anyja előtt mindig sok kaja, víz,meg valami gyümölcs,akkor nem a kicsit eszi meg(sajnos néha előfordul)

Sok szerencsét!

2010. aug. 13. 19:45
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2010. aug. 13. 19:48
 3/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Általában nem bántja a kicsinyeit, csak ha betegen születik, vagy veszélyben érzi őket!

Ügyeljetek, hogy sok (több) eledel legyen előttük, széna, víz. A vízbe tegyetek c-vitamin oldatot.

A kicsik 1-2 naposan már eszegetnek szilárd kaját.

Arra még figyelj, hogy a kismalacokat kb 5 hetesen válaszd szét nemük szerint mert ivarérettek lesznek.

A közeli állatboltos biztosan szívesen beveszi őket, ha nem találsz gazdit nekik.

Remélem segítettem:)

2010. aug. 13. 20:02
 4/6 anonim ***** válasza:

Tehát akkor csak egy nőstény malackád van igaz? Ha így van akkor nem kell aggódnod.Most 3-4 napig úgy sem szabadna hozzájuk nyúlkálnod,takarítani őket...Ami fontos,hogy mindig legyen nekik friss víz,széna vagy fű, egy nap kétszer kapjon valami eleséget(táp) és legalább 3szor zöldséget/gyümölcsöt.És mivel takarítani nem szabad őket,ezért 2 naponta szórj nekik az alomra száraz forgácsot. 4-5 nap után a picurkát is ugyan úgy ki szabad venni mint a mamáját(persze óvatosan) és ki lehet takarítani a helyüket rendesen.Kb 3-4 hét elteltével nézesd meg orvossal a picikét,hogy milyen nemű(mert gondolom te nem értesz hozzá annyira),ha ő is nőstény akkor tartsd meg mindenképpen,hogy ne legyen amgányos a mama élete során.Ha fiú,akkor pedig vagy tedd külön az anyától,vagy ajándékozd el,mert 4-5 hetesen már megtermékenyítheti az anyját!!! És ami a legfontosabb,hogy a úgy alakul hogy fiú,akkor vegyetek mellé egy nőstény párt az elajándékozás után minél előbb,mert depressziós lesz.Nem csak így,de a tengerik társas lények,szükségük van egy fajtársukra.

Én ugyan így voltam 2 éve...vettem egy nőstény malackát,aki 3 hétre rá megellett,lett neki 2 hím malackája.Regisztráltam egy malacos fórumra és sok kedves ember segítségével csináltam végig és tanultam még sok mindent. És hidd el nekem,miután elválasztottam a malacokat az anyától,olyan magányos és szomorú lett=( Ezért vettem mellé egy másik lány malacot,amit amúgy is megtettem volna,de hát megellett.Tehát annyira más lett,teljesen más viselkedések jöttek elő,boldog és kiegyensúlyozott lett.Sokkal több mindent megmutatott magából de tényleg.Ajánlom a tengerimalac.gemon oldalt,regisztrálj és kérj nyugodtan segítséget te is,nagyon kedvesek lesznek. Amikor úgy döntöttem beszerzem a 2.malacomat,ott keresgéltem és kaptam egy malackát ingyen és el is hozták nekem,hogy tudják milyen helyre kerül.Sok sikert!

2010. aug. 13. 20:03
 5/6 anonim ***** válasza:

Nem valószínű, hogy megeszi, a hörcsög szokta. Elképzelhető, hogy csak egy kicsi lesz, első szülésnél lehet. Jó eséllyel minden rendben lesz a kis családdal. Malacoknál két hónap a vemhességi idő, úgyhogy pont akkor történhetett a dolog, mielőtt kaptad. Jó nyaralást!

(A most még első választ megpirosgomboztam, a többi már csak a moderátorokon múlik.)

2010. aug. 13. 20:07
 6/6 A kérdező kommentje:

köszönöm a választ mindenkinek.

annyiból jött jól, h kb 2 napja gondoltam, h veszek mellé egy párt h ne legyen egyedül mert mint ti is irtátok ugyebár társas lények.

Köszönöm a segítséget mindenkinek

2010. aug. 13. 20:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!