A nyulam jobb talpa sebes. Mit csináljak?
Nem szabad szalmát vagy forgácsot tenni alájuk.Tegyél be egy szőnyeget, meg egy alomdobozt ahova végezheti a dolgát.
Talpfekély lesz, kéklukács krém nagyon jó rá.
Nekem a tengerimalacomnak sebes a talpa. Az orvos csak annyit mondott hogy puha aljzat legyen alatta, fürdőszoba kilépő vagy polártakaró, és hogy fogynia kéne... Meg hogy naponta kétszer, reggel és este kenegessem betadinnal.
Mindent úgy tettem ahogy mondta, de egyre durvább lett. Még ki is fakadt, totál vérfürdő volt a ketrecben. Akkor meguntam és úgy döntöttem hogy bevetek valami mást is, ami gyógyít. Mivel a betadin nem gyógyít, csak fertőtlenít.
Azóta a betadin mellett aloe verával is kezelem, és gyógyulni kezdett, egyre szebb. Nem valami aloés készítménnyel, hanem valódi aloe növénnyel.
Talpfekély. Vagy durva dologba lépett, vagy túlsúlyos, vagy genetikailag hajlamosabb rá.
Kékspré-t (cinkoxid) vegyél rá, bármelyik állatpatikában van, kb 2500 ft. Azzal kell lefújni, miután fertőtlenítetted betadine-nal. Kötni ne kösd be, mert nem fog tőle gyógyulni.
Az én tapasztalataim szerint a vastag beszalmázás segít. Én félek attól, hogy a pléd túlságosan betömörödik és kemény lenne alatta...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!