Hogy tartsam a mentett vadászgörényemet?
Szia!
Szerintem először állatorvoshoz vidd el. Biztos volt gazdája csak elszökött. Ha chippelve volt a doki meg tudja mondani kihez tartozik, valószínűleg már úgy is bejelentette a gazdája és a doki amúgy is köteles lenne ellenőrzni, hogy chipelt-e. Addig is:
Tartásáról sokat lehet olvasgatni a neten, de legcélszerűbb keresni egy környékbeli görist, akivel személyesen is tudtok találkozni. Addig is szerintem az egyik legpontosabb leírás itt található:
Husikról ami fontos és gondolom már olvastad is hogy disznót nem ehet. Nem jó neki, ha folyton csak csírkével eteted, mert attól begyulladhatnak a belei. Ne csak színhúst adj neki. A bőrét nem tanácsos neki adni, de a többi mind mehet. Szív,zuza,szárny,comb,mell,máj,nyak...
Nyersen tökéletesen megfelel neki. Nagy melegben akár meg is főzheted neki. Túl zsíros húsokat ne adj neki. Probáld meg rendeszeresen és azonos időben etetni. (reggel,este)
Dokival mindenképp beszélned kéne! Oltások, ivaros-e vagy sem.
Szia!
Szerintem felesleges neki a táp, ha tudsz husit is adni neki. Sőt inkább husi mint táp.
Én zuzát szoktam még nekik adni. Csirke nyakat. Darálva vagy egészben. Egészben azért jó a nyag, mert sokat vacakolnak a rágcsálással, így fogtísztításra ideális. :)
Néha lehet venni csirke mellcsontot vagy micsodát. Azt is le szoktam darálni nekik. Csirke szárnyat a bőre nélkül. A kisebb csontokat elrágcsálják vagy totál megeszik.
Idősebb álatnak kevesebb csontos dolog kell. Én a kicsiknek legalább napi egyszer olyan kaját adok, amiben van darált csont vagy kisebb csontok. Máj is tökéletes. Ezekmindegyik lehet csirke vagy pulyka, kacsa. Kacsánál arra kell figyelni, hogy ne legyen túl zsíros. Nem jó folyton csirkézni szóval mindenképp legyen benne valami más is. Fejet meg lábat még nem adtam nekik. Az nem tudom jó-e vagy rossz.
Heti egyszer kaphat tojás sárgáját is, de csak sárgáját.
Nekem csak nyersen eszik meg. Ha megfőzöm sütöm akkor csak nyalogatják, de nem hajlandóak megenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!