Milyen kisemlőst lehetne egy kisebb szobában tartani? Én törpenyulat szeretnék de úgy tudom, hogy annak több tér kell.
Azért a hörcsögketrec sem pici, egy törpének minimum 50x80 centis ketrec vagy terrárium kell, egy aranyhörcsögnek ennél is nagyobb. De tény, hogy nekik kell talán a legkevesebb hely, a nyulaknak, tengerimalacoknak nagyobb kell.
A törpenyulakat amúgy párban jó tartani, a legjobb az ivartalan fiú + ivartalan lány páros. Az Első Nyúlmentő Alapítványnál összeszokott párokat is örökbe fogadhatsz.
A hörcsögök egyedül érzik jól magukat, tilos őket párban tartani mert széttéphetik egymást. Van erről egy nagyon elrettentő képem, amit most nem fogok ide feltenni, mert nem szeretném, ha törölnék a kommentemet. Legyen elég annyi, hogy a két hörcsög kettőnél több darabban van.
Akármilyen állatot választasz, kérlek előtte a megfelelő helyen tájékozódj a tartásukról! Ha gondolod nekem is írhatsz törpenyulakkal vagy hörcsögökkel kapcsolatban, a többi állathoz sajnos nem értek kellőképpen.
Ajánlom a "Törpenyuszisok" és a "Hörcsög imádók :)" facebook csoportokat. Mindkét csoport kapcsolatban áll az adott állatmentéssel. Ha felteszel náluk egy kérdést, biztos lehetsz benne, hogy hiteles információkat fogsz kapni.
Néhány kérdést, azért feltennék, ha nem baj, kérdező.
Kb. Mekkora hely lenne a kisállat lakóhelyének? Mennyi időd lenne foglalkozni vele?
Egyébként ha van helyed egy 80cm*40cm-es ketrecnek, akkor elég lenne, mondjunk egy törpehörcsögnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!