Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Elpusztult a degum párja, mit...

Elpusztult a degum párja, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Eddig két fiút tartottam együtt, tesókat, majdnem 4 évesek. A kérdésem az, hogy a megmaradtnak kell társ? Gondolnám, hogy szükséges, elvégre egész életében ott volt neki a bátyó. Lány vagy fiú az ajánlott és mellesleg milyen korú? Nem szeretnék szaporulatot, de azt sem szeretném, hogy hozok neki egy fiút, és ő meg háborúzzon vele... =/
2010. aug. 8. 21:38
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
hát az a baj, hogy a deguk valamilyen szinten megtudják külömböztetni a családtagot az idegentől, ha lányt veszel, nagy az esélye a szaporulatnak mivel ez benne van az ösztönében, hameg fiút veszel háborúzni fognak mivel nem hadja a területét, ezis ösztönös, de vannak esetek amikor két fiú kijön egymással.
2010. aug. 8. 21:42
 2/14 anonim ***** válasza:
ja igen még annyi hogy a degu társas lény, de ha aztmondod négy éves nem tudom érdemes e mellé venni, mivel egy degu maximum 4-5 évet él :(
2010. aug. 8. 21:46
 3/14 anonim ***** válasza:
Egy lány lenne mellé a legjobb, mert egyedül a deguk nem sokáig bírják, és hamar elpusztulnak. Nagyon magányosak tudnak lenni ha egyedül vannak, úgy nagyon rossz nekik.
2010. aug. 8. 21:46
 4/14 A kérdező kommentje:
igen, én is amiatt parázok hogy folyton csak verekednének, még ha kölyök, akkor is... hallottam már olyanról, hogy degut ivartalanítani, de nekem ez elég veszélyesnek tűnik egy ilyen apró kis lénynél, és szerintem többet árt, mint használ.
2010. aug. 8. 21:48
 5/14 anonim ***** válasza:

Sajnálom, többet nem tudok segíteni, nem értek a degukhoz.

[link]

Itt ha gondolod örökbe is fogadhatsz egyet a fiú mellé, de tényleg nézz utána, kit érdemes. Bocsi, hogy csak ennyit tudtam segíteni.

2010. aug. 8. 22:17
 6/14 anonim ***** válasza:
0%
menyi probléma.
2010. aug. 8. 22:17
 7/14 A kérdező kommentje:

22:17

köszönöm az érzelemteljes részvétnyilvánításodat az elpusztult állat felé, és szívből jövő jótanácsaidat a jövőre nézve -.-"

2010. aug. 8. 22:26
 8/14 A kérdező kommentje:
a többieknek köszi a tippeket, és ha van még ötlet, szívesen hallgatom... =)
2010. aug. 8. 22:27
 9/14 anonim ***** válasza:

azt a max 4-5 évet él dolgot ne vedd komolyan. befogadtam egyszer egy fehéregeret, ami elvileg egy évet él. Na, nálam lehúzott kb 4et :)

Most csincsilláim vannak. A csineket mindig fokozatosan szoktatják össze. Pl lerakod egymás mellé a két ketrecet (ne érjék el egymást, mert az -1-2 ujjacska), vagy átteszed nekik egymás dolgait a szaguk miatt. Utána közös séta felügyelet mellet és ha minden jól meg akkor össze tudod őket zárni őket a végén.

2010. aug. 8. 23:44
 10/14 anonim ***** válasza:
Öhm... az első 22.17es vagyok. Ha rám értetted, hogy csak egy linket adtam, akkor bocsi érte. Sajnálom a degud, tudom, milyen szar lehet, nekem 2 hörim haldoklik. Nem akartalak megbántani, bocsi.
2010. aug. 9. 01:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!