Szeged környékén ivartalanítanak valahol törpenyuszit, vagy mindenféleképpen fel kell vinnem őket Budapestre?
A nyáron a szüleim hazahoztak két nőstény nyuszit (Fogalmam sincs honnan szerezték, egyik nap amikor hazaértem már ők fogadtak, de biztos, hogy szapis nyuszik). Természetesen fel voltam rájuk készülve (volt forgácsom alomnak, 200cm*100cm-as ketrecem felszerelve, és nyuszibiztos volt a lakás), mert egyébként is terveztem, hogy az elpusztult nyuszim után szeretnék másikat, már a menhelyeken, tenyésztőknél nézelődtem, csak nem szaporítótól akartam.
Amikor először voltunk velük Pesten dokinál, akkor kiderült, hogy az egyik bak. Szét lettek választva, és most értek abba a korba, hogy szeretném őket (vagy legalább a bakot) ivartalaníttatni. Ha nem szükséges (különböző okok miatt) most nem szeretnék Budapestre utazni, mert szegedi vagyok. Viszont szeretném ha jó kezekben lennének, és egzotikus doki műtené őket, nem kutyás macskás.
Ismertek olyan megbízható orvost Szegeden, aki meg tudná őket műteni, vagy fel kell velük utaznom Pestre?
Hát én azért nem szeretnék olyan orvoshoz menni, akinek nincs meg az egzotikus szakvizsgája, és nem ért a nyulakhoz.
Azért szeretném őket ivartalaníttatni, mert szeretném együtt tartani őket, és nem szeretnék 1-2 havonta egy alomnyi kisnyulat.
Ráadásul egy állatorvosnak tudnia kellene, hogy milyen egészségügyi előnyökkel jár az ivartalanítás, ugye 3-mas?
Első vagyok. Én is hozzá vittem a myuszimat, barmi baja volt.
Most 9 éves úr.
Azért nem ajánlanám a Dr. Farkas Patríciát mert ő külső varratot és gallért használ a nyusziknál is ami nem jó.
A hozzáértő orvosok Budapesten vannak.
Focus-Vet Állatorvosi rendelő - Dr. Kovács Mónika szakállatorvos
1125 Budapest, Tündér u. 4/b
Exo-Pet Állatgyógyászati Centrum - Dr. Sátorhelyi Tamás
Budapest, Hernád u. 40, 1078
Pestimrei Kisállat Központ - Marsiné Dr. Kovács Ágnes (2020.október 23-tól november 1-ig szabadságon lesz)
Budapest, Kisfaludy u. 62/a, 1188
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!