Műanyag vagy fa/fű házikó tengeri malackáknak?
Előszőr fa/fű házat akartam, de azt nehéz tisztítani, ha pl felugrálnak rá kakis lábakkal, a műanyagot csak lemosom, szerintetek melyik jobb nekik?
Illetve etetőtálnak kerámia, vagy a műanyag is jó?
Szénatartó? Külső vagy belső, rácsos vagy teli, jó a műanyag?
Köszönöm:)
Az enyémnek anno fa házikója volt, mindif szanaszét rágcsálta. Valószínűleg a műanyagot is rágcsálta volna, úgyhogy jobb is volt a fa. A természetes anyagok szerintem amúgy is jobbak egy állatnak, ha már fogságban él, legalább legyen benn neki egy kis természet. De lehet ez csak az én hülyeségem :)
De mivel tényleg sokat rágcsál, jobbak a természetes anyagok a műanyagnál.
A műanyagot megrághatják,a fa elázik a pisitől,nem lehet rendesen tisztítani,ugyan ez a fűvel is.
Etetőtálnak inkább kerámia.
Szénatartóból is inkább olyant választanék amit nem baj ha megrágnak.
A műanyag kevésbé szellőzik. Jobban megáll benne a levegő és felmelegszik, ami főként nyáron rossz. Ha műanyagot veszel, akkor olyat válassz, ami nem tömör, hanem pl. kisebb lyukak vannak rajta.
Szénatartóból az a legjobb, amibe a malac nem tud beszorulni. A gömbök vagy belső rácsok ezért veszélyesek lehetnek. Ha belülre szeretnéd tenni, akkor zsák szerűt válassz, rugalmas anyagból. Ha kívülre teszed, jobban kihullik a széna a ketrecből, viszont nem foglalja a ketrecben a helyet. Kívülre tömör műanyagot válassz, különben egész nap takaríthatsz.
Etetőtál nem muszáj, de ha használsz, a kerámia jobb, mert nehezebben borítják fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!