Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Szerintetek létezik ilyen a...

Szerintetek létezik ilyen a nyulaknál?? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Van olyan, hogy egy nyúlnak nem sikerül egyszerre világra hoznia a kölykeit csak először 2-t halva, és egy nap elteltével sem szüli meg a többit?

Tudom, hogy valami gond van a nyuszimmal, remélem valaki tud mondani valami hasznosat...

Ez volt a nyuszim első vemhessége, és nem is vettük észre... Tegnap reggel egy egész, illetve még egy másik halott nyúlkölyök maradványait találtam a nyúlketrecben. Valószínű, hogy halva születtek, ezért a szüleik csak “végezték a dolgukat”.

Az anya nyuszi azóta is csak fekszik, és a vemhesség jeleit mutatja (pl.: nem eszik, csak iszik, nagyon ritkán ül fel, mindig fekszik). Az is “bizonyíték” erre, hogy furcsán nagyobb a hasa, pedig egy napig nem evett (, vagyis tegnap óta) .

Az állatorvosunk, és sok oldal azt írja, hogy a nyulak egyszerre ellik meg kölykeiket. Ennek ellenére azt mondták a szüleim, akik beszéltek az orvossal, hogy tényleg vemhes a nyuszi.

Szerintem SÜRGŐSEN el kellene vinni állatorvoshoz ,(meg amúgy is kellene az ellés miatt is) de az apám nem hisz nekem, vagy lehet hogy csak nem is érdekli az egész. Nem akarja elvinni az állatorvoshoz. Az anyám meg azzal védekezik, (hogy ne kelljen neki vinnie a nyuszit) hogy “ő ezekkel nem tud foglalkozni, meg nem is ért hozzá. Pedig ő is egyetért velem, hogy állatorvosnál a helye a nyuszinak. (Életkort nem írhatok, mert letilthat az oldal, de csak annyit írok, hogy még vezetni se tanulhatnék meg, nem hogy elvinni a 25 km-re lévő állatorvoshoz a nyulamat...)

Mit kéne tennem? Vagy hogyan vegyem rá a szüleimet, hogy vigyék el a nyulamat az állatorvoshoz? Tudom, hogy ha így marad, nem lesz “minden rendben”, amit az apám mond. :O

Tudom, felelőtlen voltam, hogy nem vettem észre hamarabb, hogy a nyuszim vemhes, de egyáltalán nem is készült rá, még fészket se épített...

Nem szeretnék “poénos” válaszokat kapni, mert tegnap óta ezen vagyok, és nem szeretném, hogy meghaljon a nyulam, ezért ez egyáltalán nem vidám téma :( (tapasztalat miatt írom)

#vemhesség #nyúl #törpenyúl #kisemlős vemhessége #nyúlkölykök #nyúl ellés
2020. aug. 8. 05:31
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
91%

#10 Nézd meg a végét, ez a másik kérdése:

https://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kisemlosok__10633584..

2020. aug. 9. 22:30
 12/16 anonim ***** válasza:
94%
11# köszi.....hat sajnos ez a szaporítás vége....
2020. aug. 9. 22:42
 13/16 anonim ***** válasza:
82%
Nem, nem a szaporításé, hanem azé hogy nem vitték el időben orvoshoz!
2020. aug. 10. 02:02
 14/16 A kérdező kommentje:

Kedves emberek! Most leírom pontosabban. A műtét közben kiderült, hogy amikor eltett a nyúl, az egyik kisnyuszinak nem sikerült kijönnie, ezért még benne maradt kb. 6 kölyök még egy napig. Az ultrahangon látszódtak, de sajnos szívverést nem láttunk. A műtét se volt egyszerű, mert azt mondták az orvosok, hogy amikor fenyitották, a mélye teljesen el volt rohadva, és teljesen szétfolyt a többi belső szerveire. Utólag még azt is mondták, hogy az a kisnyúl még az elején, annyira beszorult, hogy hogyha azonnal vittük is volna el, nem tudták volna kiszedni. És az 1. kisnyúl ami született, azért nem élhette túl, mert az anyanyuszinak nem volt semmi ösztöne, hogy gondoskodjon a kicsiről... még fészket se épített.

Teljesen esélytelen volt az egész...

(és így buktunk egy kedves nyulat, 8 nyúlfiókát, és persze 30k forintot...)

Ezt átmásolom a másik megfogalmazott kérdésemhez is, hogy értsétek.

2020. aug. 10. 05:55
 15/16 anonim ***** válasza:
95%

13-as válaszoló,de a szaporításé!

De félre ne érts,nem az átlag szaporítás a probléma,hanem ha valaki felkészületlenül,utánnanézés nélkü vág bele egy olyan dologba,ami a nyuszi életébe is kerülhet!

2020. aug. 10. 09:05
 16/16 anonim ***** válasza:
12%
Egyáltalán nem a szaporításé, ha valaki komoly tenyésztő nála is vannak ilyen esetek, szimplán annyi hogy nem veri nagydobra, a természet ilyen, még ha kalickába zárod is sokszor a nagyon gyenge elhullik és annyi!
2020. aug. 10. 10:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!