Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Ehet spenótot a hörcsög?

Ehet spenótot a hörcsög?

Figyelt kérdés
Törpehörcsög és spenót levélre gondolok. Én úgy emlékszem régen adtam ilyet egy másiknak és nem lett tőle semmi baja, de azért inkább megkérdezem.

2020. júl. 25. 17:09
A kérdező szavazást indított:
Igen, ehet nyugodtan, lent megírom mért
Nem, nem ehet, lent megírom mért
16 szavazat
 1/10 anonim ***** válasza:
0%
Igen mert növényevő
2020. júl. 25. 17:25
 2/10 anonim ***** válasza:
88%

spenótlevél – kis mennyiségben adható, oxálsavtartalma magas

[link]

2020. júl. 25. 17:51
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Akkor 1 levelet adhatok?
2020. júl. 25. 19:21
 4/10 A kérdező kommentje:
És #1, nemhiszem hogy neked életedben vótam hörcsögöd, vagy egyeltalán tanultál róla, mert köztudott hogy a hörcsög nem növényevő, hanem rágcsáló.
2020. júl. 25. 19:25
 5/10 anonim ***** válasza:
72%
A rágcsáló azt jelenti, hogy folyamatosan nőnek a metszőfogai, amit rágással koptatnia kell. Ebből nem tudod megmondani, hogy mit eszik. A hörcsög tényleg nem növény, hanem mindenevő, de pl.: a tengerimalac is rágcsáló mégis csak növényt eszik, vagyis növényevő.
2020. júl. 25. 20:37
 6/10 A kérdező kommentje:
Nem. Van növényevő, ragadozó, mindenevő, rágcsáló, rovarevő. És mind mást eszik. Másfélét. Illetve teljesen más a fogazatuk is.
2020. júl. 25. 21:23
 7/10 anonim ***** válasza:
72%

A rágcsáló egy rendszertani besorolás, nem az étkezést mutatja. Van növényevő, mindenevő, és húsevő(a rovarevő is ide tartozik).

Szerinted mit esznek a rágcsálók?

2020. júl. 25. 21:28
 8/10 A kérdező kommentje:
Úgymond mimdent, de nem úgy mindent mint a disznó. A A disznó minden mindent, a hörcsög meg főleg növényt, mac kukacot. De mindegy ez más kérdés, maradjunk az eredetinél.
2020. júl. 25. 21:32
 9/10 anonim ***** válasza:
54%

Jól tudod, hogy mit eszik, de az ember mindig tanul, nemcsak a hörcsög rágcsáló, hanem pl.: a tengerimalac, csincsilla, amik csak növényt esznek.

Nem veszekedni akarok, csak erre mások is harapnak, nem egyszer láttam már ilyet.

Egyébként, igen a hörcsög ehet spenót levelet nem lesz tőle baja.

2020. júl. 25. 22:03
 10/10 A kérdező kommentje:
Oké, felfogtam, nem teljesen értek vele egyet, de szerintem mindegy is. Koszi a tanácsokat, akkor adok is neki egyet.
2020. júl. 25. 23:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!