A tengerimalacom elég élettelen, ahányszor kiveszem és leteszem a szobámba egy helyben marad, meg sem mozdul csak néha néha, mitől van ez?
Még meg kell szoknia az új környezetet, és az új gazdit. :)
Az egyedüllétbe nem pusztul bele. Nekem három malacom van. Kettőt együtt együtt tartok, egy külön, mert nem tűr meg társat maga mellett.
A lényeg, hogy sokat foglalkozz vele :)
31/L
Igen akkor valószínű még téged sem szokott meg és fél. De hidd el nekem hogy te sosem lehet olyan társa, mint amilyenre szüksége van. 10éve tartok malacokat, nekem is volt problémás malacom, aki nem tűrt társat maga mellett, de a legtöbb kifejezetten igényli. Volt egy malac akinek meghalt a társa, és annyira szomorú volt utána, hogy vennem kellett neki egy társat gyorsan, mert alig evett, és ivott! Szóval belehalhatnak.
Vegyél neki egy azonos nemű fiatal(másfél hónap körüli)társat!
Ez abszolút igaz, sosem fogod tudni pótolni neki a malacpajtást! Mennyit tudsz foglakozni vele? Napi 1-3 órát? A többi időt mind egyedül tölti. No és te nem tudsz malacul. Jó, ha sokat törődsz vele, de az ném lesz soha olyan, hidd el.
Ha egy malac sok időt tölt egyedül, utána rosszul közeledhet a fajtársakhoz, ilyenkor a gazdi feladata összeszoktatni őket. Utána százszor boldogabb lesz. De ha jó nagy korkülönbség van az új és a régi malac között, akkor biztos nem lesz semmi gond.
De a kérdésedre válaszolva: fél szegény, ennyi az egész. Minden nap vedd ki egy kicsit, meg fogja szokni az új helyet. Ha teszel le uborkakarikákat, itt- ott elszórva, könnyen lehet, hogy lelkesebben fog mozogni :)
MALACPAJTÁS :-DDDDDDDDDDD
ez nagyon tetszett!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!