Tényleg igaz hogy a tengerimalac (egy másik tengerimalac kivételével) semmivel sem tud játszani?
1 malackám van, többet nem engednek, de tényleg nem tud semmivel sem játszani? Sokat foglalkozok vele, csak az a furcsa nekem hogy míg a hörcsögnek van sok játéka, a malacnak 1 sincs. Mivel tudna esetleg játszani amitől boldog lehet?:/
(egy másik malac kivételével)
Nem értetek ti hozzá. Enyém játszik, meg sztem bárkié.
1. Kis felcsipeszelt csengővel szeret jelezni (nyalogatja) ha éhes, vagy ki akar jönni. Elég könnyen megtanulja mire való.
2. néha csönget, és ha odamegyek, beszalad a helyére.
3. Kis fadarabok ha vannak a durvább forgácsba, rendszeresen addig dobálja, amíg a rácson kívülre nem kerül. kb 1,5 cm van a rácsok között, a 4-5 centis fadarabot is addig pakolja amíg ki nem esik. :)
Az is jó szórakozás lehet a malackádnak, ha valamilyen papírdarabot (nem fényes és színes újságra gondolok) beraksz neki, akkor valószínűleg megrágcsálja, aztán "elküzd" vele egy darabig, dobálja stb. Az enyém legalábbis ezt csinálja, valahányszor beteszek neki akár papírzsepit, akár papírt. :) :)
Továbbá csinálhatod azt, hogy valamilyen kaját, amit nagyon szeret, a feje fölé lógatsz, ő ekkor felágaskodik és megpróbálja elérni. Ha kell, segíthetsz neki a kezeddel, rájön majd, hogyha rááll, akkor jobban eléri. :D
Remélem segítettem. (nekem egyébként egy 6 éves nőstény tengerimalacom van, nála mindez bevált, nem unatkozik)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!