Mit rakhatnék a tengerimalacok alá?
Figyelt kérdés
Van két hím tengerimalacom. Nemrég vannak nálam. Több helyen azt olvastam már, hogy a forgáccsal vigyázni kell, mert beleragadhat a hímek nemiszervébe, ami gyulladást okozhat. Tegnap este meg is néztem mindkettőét, és az egyiknek bele is volt ragadva egy 1cm-es szál, amit félig a pisilőjéből kellett kihúznom! Rögtön kiszedtem a forgácsot, és törölközőt raktam alájuk, de azt meg mindig lepisilik, meg alábújnak, szerintem nem nagyon tetszik nekik. De már nem merem a forgácsot rakni, mert nem akarom, hogy valami bajuk legyen emiatt, hogy beleragad állandóan, aztán nem veszem észre és begyullad. És az a baj, hogy mindenhol csak préselt aprószemű forgácsot lehet kapni, sehol nem találtam nagyobb szeműt. Ti mit használtok? Szerintetek mit használjak?2010. júl. 30. 08:54
1/6 A kérdező kommentje:
Tudom van ez a fapellet is, olyanom is van, de az nagyon kemény ahhoz, hogy beterítsem vele a 100x50-es ketrec alját, meg elég drága is egy csomaggal.
2010. júl. 30. 08:56
2/6 anonim válasza:
széna...a törölközőt meg vedd ki, mielőtt megfulladnak
3/6 anonim válasza:
Többen használnak fürdőszoba szőnyeget, tudod, az a hullámos, nedvszívó. Persze nem kimosni kell, hanem cserélni, mint a forgit. De ami még jobb, az a petbed! Nézz utána! :) és malacos kérdésekben ajánlom a gemon.ro oldal fórumát, nyugi, magyar nyelvű. Ott biztos mindig kapsz szakszerű tanácsot!
4/6 anonim válasza:
ez sztem hülyeség. a természetben poros talajon, száraz növényeken, faleveleken, száraz toklászokon mászkálnak és semi bajuk nem lesz, max. lenyúl és mosakodáskor kiszedi a fogával egy mozdulattal. rengeteg ismerősöm tart malacot, sokan fiúkat és mind forgácsot használnak alomnak, mi is, már 4 éve és soha semmi baj nem volt.
5/6 Klayura válasza:
könnyű úgy kivédeni az apróbb forgácsszemeket ha alomcsere elött átszitálod a berakandó forgácsot.amúgy az sem mind1 milyen forgácsot használsz mert pl a fenyőforgács mérgező is lehet.
én malackám alatt faforgács és széna van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!