Tehetek be szőnyeget a nyulaim kifutójába?
Mehet alájuk szőnyeg ha szobatiszták és ivartalanok.
Olyan szőnyeget válassz ami rövidszőrű hogy könnyen le lehessen porszívózni.
Illetve ne vegyél drága szőnyeget.
Figyelni kell őket rágják-e, eszik-e. Ha igen ki kell venni és megpróbálni másfélét.
Az én nyuszim pl utálja a beltéri lábtörlőt illetve a méterre vehető fürdőszoba szőnyeget. Viszont a rongyszőnyeg ellen nincs kifogása, nem rágja. Viszont macerás takarítani,de ha ez jó akkor ez jó.
Annyi hogy nyáron érdemes szabad felületet hagyni hogy tudjanak hűsölni a járólapon.
#4 nagy mennyiségben a lenszőnyeg is bélelzáródást okoz.
Ezért kell nagyon figyelni mikor szőnyeget rakunk be. Nem mindent tűrnek meg maguk alatt. Van amit igen van amit nem.
Ha meg nem rak alá semmit talpfekélye lesz!!!!
Nekem is a nyulam régen talpfekélyes lett az állandó kemény talajtól. Azóta mindenhol szőnyeg van, még a ketrecében is. És jééé nincs bélelzáródása. Aztaaa...
Figyelni kéne a nyúlra hogy eszi-e ha eszi akkor ki kell venni és megpróbálni másfélét. De ha észreveszed hogy eszi belenyomsz a nyúlba egy adag szőroldót és az a pici szál vagy falat ki is csusszanik belőle. Jöhet másfajta szőnyeg amit jobban tolerál. Csak ki kell tapasztalni melyik neki a kényelmes. Mivel szólni nem tud így jelzi hogy utálja (megeszi, szétszaggatja).
A talpfekély kemény talajtól lesz. Hiába van nekik szőrük. Sok kemény talajon mászkálástól kikopik a bunda a talpukon.
És senki se mondta hogy megkell várni a bélelzáródást. Pont a megelőzésről beszéltem.
Nem kell megvárni amíg a nyúl bezabálja a szőnyeget. Ha egy két szálat megeszik ki kell venni tőle és adni kell neki szőroldót amit alapból is kapnia kellene vedléskor. A szőroldótól pikk pakk keresztül fut a nyuszin és nem lesz bélelzáródása, azt a szőnyeget meg ki kell venni és másikat kell betenni.
De keress rá neten mitől is lesz a talpfekély ami nagyon gyakorin a nyusziknál. Hidd el nem kellemes kötözni állandóan a hátsó lábait mert tiszta seb neki.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!