Ezeket lehet adni egy törpehörinek? (többi lent)
Egy törpehörcsög csak nagyon ritkán, havonta 2 alkalommal kaphat gyümölcsöt, és akkor is csak egy körömnyi darabkát. Nincs rá szüksége, a túl sok gyümölcscukor könnyen megárthat neki.
Ajánlom facebookon a "Höcsög imádók :)" csoportot. Minden kérdésedre válaszolni fognak, és segítenek, hogy a lehető legjobb körülményeket tudd megteremteni a höridnek.
Hörcsögünknek adható gyümölcsök:
– alma – magja mérgező, anélkül adható
– banán – aranyhörcsögöknek ritkán, törpehörcsögöknek extrém magas cukortartalma miatt egyáltalán nem adható
– dinnye (görög, sárga stb.) – aranyhörcsögöknek ritkán, törpehörcsögöknek extrém magas cukortartalma miatt egyáltalán nem adható
– eper
– goji bogyó
– körte
– málna
– ribizli
– szeder
– szőlő – magja mérgező, anélkül aranyhörcsögöknek ritkán, törpehörcsögöknek extrém magas cukortartalma miatt egyáltalán nem adható
A listában nem szereplő gyümölcsök kis mennyiségben is ártalmasak lehetnek, ezért ne adjunk belőlük hörcsögünknek! A legtöbb egzotikus gyümölcs és a citrusfélék, a mangó, papaja, gránátalma, kiwi, narancs, citrom és társaik, túl nagy mennyiségben tartalmaznak gyümöcssavat, emésztési problémákhoz vezethetnek. A csonthéjasok, mint például a barack, szilva, cseresznye, hasmenést vagy puffadást okozhat, valamint a magjukban keletkező kéksav erősen mérgező.
Hármas vagyok.
Persze, lehet. Ahogy be lehet tömni minden nap két tábla csokit is, vagy rá lehet kenni tíz deka vajat a fél kiló kenyeremre vacsora gyanánt. Mindent lehet, de mindennek megvan a következménye. Biztos, hogy lesz következménye? Nem, de az esélye nő. Nem minden dohányos hal meg tüdőrákban, nem minden 200 kilós ember cukorbeteg, nem minden alkoholistának megy tönkre a mája. Nem minden rosszul etetett hörinek lesz baja, de ha igazán szereted, akkor ne növeld annak az esélyét, hogy beteg legyen!
A hörcsögöd ugyanúgy rád van utalva, mint a pici gyerekek a szüleikre. A te feladatod, hogy biztosítsd neki a megfelelő lakhelyet, ételt, elfoglaltságot. Néha lehet kényeztetni, de a gyümölcsök helyett sokkal jobb választás egy pár lisztkukac, egy mogyoró vagy egy szál pitypang. Ezek sokkal egészségesebbek.
Ezt kérlek ne vedd támadásnak. Senki sem tud egyből mindent, mindenki hibázik. Először én sem tartottam megfelelően az állataimat, de egyre több dolgot tanultam, és az ő érdekükben már jobb ennivalót kapnak, és sok más dolgon is változtattam. Biztos vagyok benne, hogy most se csinálok mindent jól, de igyekszem. Kérlek te se félj tanulni, és változtass, amin kell. Vigyázz a höridre és szeresd őt nagyon!
Még mindig hármas vagyok.
Megfelelő zöldségeket adhatsz minden nap, sőt, kell is, jót tesz a höriknek. Itt is figyelj a cukortartalomra, a répában pl. elég sok van.
Egyetértek a 92%-os véleményével. Ne adj neki minden nap gyümölcsöt. Az elég ritkábban, és naponta inkább zöldséget adj.
Tenyésztő ilyet biztosan nem mondott, az inkább szaporító volt. 2 tenyésztő van az országban:
Pezsi - Budapest - szíriai aranyhörcsög
Smallsteps - Tatabánya - dzsungáriai törpehörcsög
Aki más néven fut, és tenyésztőnek mondja magát, az hazudik. Ők sajnos igazából szaporítók, tőlük nem szabad állatot venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!