Meg lehet mondani egy törpehörcsög nemét? Nagyon büdösek? Lehet őket ivartalanítani? (mind lány ill. fiú hörcsögökre is értem)
Elvileg meglehetne mondani, de úgy nagy részben csak cáfolásokat hallottam ezek terén.
A büdösségre meg annyit, hogy már aki elviseli (vagy esetleg szereti) a szagukat annak nem nagy baj.
És jó lenne, ha lehetne őket.
A nemük már egészen pici korukban is megállapítható. Mint minden emlősnek.
Egyáltalán nem büdösek. A helyes takarításról (és tartásról, minden egyéb fontos infóról) itt olvashatsz:
Csak egyedül lehet őket tartani, mert nem társas faj. Ivartalanítani így totál felesleges. Plusz értelmetlen is. Csak akkor ajánlott az ivartalanítás, ha olyan betegsége van, ami miatt elkerülhetetlen a beavatkozás (pl. méhgyulladás). De erre nagyjából 2 orvos képes az országban, Dr. Nagy Georgina Viktória és Marsiné dr. Kovács Ágnes.
Lépj be facebookon a 3.000 fős Hörcsög imádók csoportba, ott is sok segítséget fogsz kapni A helyes tartást illetően.
Köszönöm a válaszokat. Sokat segítettek, hálás vagyok érte. :)
Legalább ezekre a kérdésekre még lehet normális válaszokat kapni, normális emberektől. Tényleg köszi mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!