Létezhet nem nevelhető szobatisztaságra egy nyúl?
Sziasztok!
Bármilyen tanács jó lenne ...
Egy hónapja gazdája vagyok egy kis nyúlnak , de a szobatisztaság nem megy neki.
Amiket csináltam eddig:
- megvártam kiválaszt egy sarkot és odateszem a wc-t , de elkezdett a másikba pisilni
- egyből feltakarítom ha félrepisil utána ecettel áttörlöm a területet
- szénát is beletettem a wc-be és pisis zsepit is
Sajna sehogy se haladok azzal ,hogy odasikerüljön neki ahova kellene , de nem is csak a sarokba a piszkít hanem akár a ketrec közepére. Ha kiengedem szintén majdnem az első dolga a pisilés. Akár rám is.
Ezen felül engedi a simogatást azt is , hogy felvegyem ,megfésüljem . Csak ezzel van a gond . Én szeretném ha szabadon lenne a szobában , de így nem lehet , hogy mindenhova pisil. Egy három hónapos bak nyusziról van szó.
Ha valaki tudna esetleg segíteni azt megköszönném.
9 éves ivaros fiúm van. Sosem pisilt sehová, első naptól a sarokba, magától. Most, hogy öreg, két vécéje van. Egy a sarokban és egyet csinált a ketrec közepén is. Mondjuk őt már a hébe.hóba inkontinencia miatt nem lehet elengedni :(.
Az ecet taszítja, így ha áttörlöd, oda garantáltan nem fog visszamenni. 2 hónaposan nagyon korán lett elválasztva az anyjától. Cicánál is ez az ilyen gond oka, hogy nem érkezik az anya tantani és szocializálni. Külföldön törvény tiltja a 3 hónaposnál fiatalabb állat eladását, és be is tartják.
Érdemes lenne egy ivartalanítás esetleg még. Viszont nagyon okosak és tanulékonyak, hamar megértik, mit jelent a "nem".
Addig ne engedd el egyedül,míg a ketrecben nem talál egy állandó sarkot.
Ne foglalkozz hova szeret pisilni, rakd le egy helyre a vécét és ezentúl mindig oda is tedd vissza takaritás után, rakj bele forgácsot
Egy idő után (nem 1 hét) megfogja szokni.
Az enyémek pl teljesen szoba tiszták voltak,de ivartalanítás után oda csináltak 3 4 hónapig ahova érték, majd pár hónapra rá megszoktak,az a lényeg legyen forgács a vécébe es légy türelmes
(7 éves nyuszijaim vannak)
A lényeg hogy a ketrecben se szőnyeg se semmi ne legyen(egyenlőre). Wc-be fapellet, nem forgács!!! Nyuszi alá nem szabad forgácsot tenni.
Minden bogyót tegyél vissza a wc-be, pisit papírzsepivel bele. Megfogja tanulni csak lehet hogy lassabban. Legyél türelmes.
A korát nem említetted de lehetvaz a gond hogy ivaros és jelölget. Ivartalanítás ezen segít majd ha akkor lesz. 6-7 hónaposan érdemes megejteni az ivartalanítást. Több okból is.
Türelem rózsát terem. Vagyis inkáb pisi kakit a wc-be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!