Miért rágcsálja a nyuszim a pelletet?
Figyelt kérdés
Törpenyulam előtt mindig van széna, de a wc-jében ülve szokása hogy a pelletet rágcsálja, vagy eszi, nem értem miért. Már tettem a wc-jébe is szénát, azt is szokta eszegetni, de mégis a kedvenc időtöltése ott ülve a pellet rágás. Ez miért van? Ártalmas ez számára? Rendes fapelletet kap, nem szalma pelletet vagy egyebet. Ez utalhat valamilyen problémára, esetleg fogproblémára? A szénát eszi, habár ma mintha kicsit bágyadtabb lenne, esetleg másnál is jelentkeznek most front miatt problémák? Szénát eszi, de van olyan mikor csak rágódik rajta, ez lehet fogprobléma?2020. márc. 3. 21:15
2/8 anonim 

válasza:

Enyémek mindig összegömbölyödtek, ha csapadékos v viharos volt az idő. A pelletrágás meg sztem normális. Írtad, h eszi a szénát is, szóval az rendben.
3/8 anonim 

válasza:

Nagyon nagy baj ha eszi a pelletet. Bélelzáródást tud okozni. Tegyél a wc-re egy rácsot vagy válts pelletet hátha azt nem eszi.
Bizonyos széna szálakon minden nyuszi tovabb idozik. Fogaval nen giszem hogy gond lenne.
4/8 A kérdező kommentje:
Rendben, akkor kitalálok valamit, mert nem tudom miért csinálja, amikor otthon vagyok akkor nem hagyom neki, akkor mindig megfogok egy marok szénát és azt kínálom neki, persze akkor eszi is a kezemből, de ha ezt nem teszem, akkor inkább rágcsálja a pelletet.
2020. márc. 4. 08:51
5/8 anonim 

válasza:

Van lehetősége arra, hogy koptassa a fogát? Lehet azért rágja.
6/8 A kérdező kommentje:
Persze, tudja koptatni a fogát. Amikor a wc-én van, akkor csinálja ezt, miközben bogyózik és ott ül egy kis ideig. Pedig ott van a wc-jénél a szénatartója is és már tettem a wc-je egyik sarkába is szénát. Természetesen a szénát is szokta ott enni bogyózás közben, de időnként meg inkább a pelletet eszi és nem tudom miért.
2020. márc. 4. 19:01
7/8 anonim 

válasza:

Fogkoptatásra a legjobb a széna illetve a faágak, egyéb fogkoptatót, nyalósót tilos a nyuszinak adni.
(ezt csak itthagyom biztos ami biztos alapon :) )
8/8 A kérdező kommentje:
Nem adtam még neki soha fogkoptatót, meg nyalósót. Faágakat szokott kapni, de tudom hogy a széna az első és az a legjobb.
2020. márc. 5. 00:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!