Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Csincsilla, hörcsög, sün vagy...

Csincsilla, hörcsög, sün vagy nyúl?

Figyelt kérdés
Olyan kisemlőst szeretnék, amivel könnyebben lehet szorosabb kapcsolatot ápolni, könnyen a bizalmába lehet férkőzni. Ha van más ötletetek, adhattok még példákat!

2020. febr. 6. 18:05
 1/7 anonim ***** válasza:
79%
Nekem volt már hörcsögöm több is illetve most van egy nyulam.(: Mit szeretnél pontosan róluk tudni?
2020. febr. 6. 18:42
 2/7 A kérdező kommentje:

Leginkább ezekre vagyok kíváncsi:

- Kell-e melléjük fajtárs, vagy jól vannak egyedül is?

- Mennyire hajlamosak agresszióra?

- Könnyen kézhetszoktatóak?

- Lehet őket "szobatisztaságra" nevelni?

És esetleg honnan tudnék örökbefogadni? ( Ilyen nagyobb szervezetekre gondoltam, akik pl. rossz sorsú állatkákat fogadnak örökbe, hogy azután majd tovább adják egy végleges gazdinak )Vagy tenyésztőket keressek? ( Budapesten lakom )

2020. febr. 6. 18:49
 3/7 Maya Bunnyheart ***** válasza:
100%

A csincsilla helyes tartása:

Egyedül tilos tartani, egynemű (testvér)pár vagy ivartalanított fiú és ivaros lány az ajánlott.

Több minden befolyásolja azt hogy mennyire agresszívek: honnan származik, az előző helyén jól bántak e vele vagy akár a tenyésztője.

Kézhez szoktatás: Sok türelem, és nasik segítik a dolgot, de a csincsilla nem ölbeállat.

Szobatisztaság: Igen, kell hozzá sarok wc benne fapellet/forgács/carefresh és magától rájön, ha nem akkor a vizeletet fel kell itatni alommal és bele a vécéjébe hogy érezze a szagot. Az ürüléket nem tudják szabályozni.

Egyéb infók:

ketrec: Ketreckirály Csincsilla/Degu játszótér (120X52X140), Perfect kisállat ketrec (79X52X140)

- tápok: Versele Laga Csincsilla Complete, BunnyNature csincsilla dream, Oxbow Essentials Csincsilla táp. min. 20 százalék rosttartalom

-fürdetőhomok: csak a csincsilla fürdetőhomok a jó ami kvarcmentes, nem keverendő a madárhomokkal abban lehetnek éles darabok amik felsértik a csincsilla bőrét

. jó márkák: multifit, versele laga, vitapol

- csak egzotikus állatorvoshoz ajánlott vinni Budapesten kb 2 ilyen orvos van

etetés: legfontosabb a széna, utána a jó minőségű táp, és ami a nasikat illeti a szárított gyümölcsöket nem jó ötlet adni nekik, ha már nasi akkor: gyógynövények pl csalán, kamilla, máriatövismag, lenmag, fürtös köles.

- ezt az oldalt ajánlom minden csincsilla gazdinak: [link]

Örökbefogadás: [link]

2020. febr. 6. 19:24
 4/7 jdfGabrella válasza:
100%
A hörcsög nagyon rövid ideig él. Nekem már volt hörcsögöm.
2020. febr. 6. 19:31
 5/7 Maya Bunnyheart ***** válasza:
100%

Hörcsög helyes tartása:

Csak egyedül szabad tartani, párban tilos mert az azonos neműek megölik egymást, a különbözőek meg szaporodnak.

A hörcsögök között több a vad mint a szelíd, megint attól függ honnan van.

Ösztönösen szobatiszta a legtöbb kiválaszt egy sarkot és oda jár vizelni, az ürüléket nem tudják szabályozni.

Egyéb infók:

Futókerék: törpehörinek min 20 cm átmérőjű, aranynak min 28 cm átmérőjű

Búvóhely: nagyon fontos, fából készült lehetőleg több darab is legyen bent

Etetőtál és golyós önitató, ugyanis a hörik isznak.

Alom: vastagon forgács, carefresh, kenderalom

Hely: aranynak min 80x50 cm, törpének min 60x50 cm, lehet Alaska ketrec, Samla doboz, vagy terrárium.

Etetés: min 20 féle magból álló keverék amiben nincs pellet, zöldség, csíra, mezei növények napi 1x, fehérje 2-3 naponta.

[link]

[link]

2020. febr. 6. 19:42
 6/7 anonim ***** válasza:
82%

Csincsillám és nyulam volt.

A csincsilla társas állat, egyedül tartani kb kínzással ér fel, egynemű párt érdemes leginkább tartani vagy a fiút ivartalanítattni. Nagyon okosak ezért tök jó kapcsolatot lehet velük kialakítani, nekem volt olyan (a lányok nyugisabbak) amelyik a vállamon ücsörgött folyton és jött velem körbe a lakásban. Nagy ketrec kell nekik, legalább 1m magas sok ugráló lehetőséggel. Kényes a gyomruk ezért érdemes prémium táppal etetni és nekik nem lehet odaadni a konyhai maradék zöldségeket. Speciális csincsilla homok kell nekik amibe fürdőzhetnek, a szőrük csak akkor marad szép. Éjszakai állat ezért nappal többnyire lustálkodnak összebújva míg éjjel megy a buli, aki rossz alvó ne aludjon velük egy szobában. Nekem 12 és 11 évig éltek. Állatorvost nehéz találni aki ért hozzájuk (a legtöbb nem is vállalja), mi az Állatorvosi egyetem egzotikus állatok tanszékre vittük őket ha volt valami de egyébként nem jellemző. A degu is egyébként jó alternatíva lehet.

A nyulat lehet egyedül tartani, tök jól elvan magában is. Ha a ketrec egyik sarkába szoktatod akkor aránylag tiszta állatok. Csendesek, semmi hangjuk nincs és ha le vannak mozgatva napközben akkor a ketrecben sem tombolnak. Ketrec legalább akkora kell, hogy fel tudjon benne ágaskodni. A szőre nem igényel különösebb ápolást de gondoskodni kell a fogkoptatásról és a körmét időnként le kell vágni (speciális ollóval ha fényben megnézed akkor a körme végét ahol belül már nem pirosas kell lecsípni). Szívesen eszik majdnem minden konyhai zöldséget, gyümölcsöt de akár a lenyírt füvet, pitypangot is. Ha kézbe szoktatod akkor lehet dögönyözni, nagyon jól elvannak és keresik az ember társaságát. 7 évesen pusztult el a nyuszim. Szinte minden állatorvos vállal nyuszit.

2020. febr. 6. 22:04
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

A nyuszikról mindent megtalálsz az Első Nyúlmentés oldalán. Onnan tudsz is nyuszit örökbe fogadni.

Én a nyuszir a voksolnék. Nekem is van. Igényli a simogatást dögönyözést. Ha nem simizem amikor ő akarja ovatosan megcsíp hogy megmondja nekem a tutit hogy MOST VAN simi idő.

Imádom a kis akaratos kugli fejét. Teljesen szobatiszta. Nem agresszív néha megcsíp csak hogy észrevegyem hogy épp nem őt simogatom xd. De ezt is óvatosan tehát nem fáj csak meglepődök.

Nem érdmes ketrecben tartani állandóra mert akkor hangosak. Rázzák a ketrecet mert kiakarnak jönni. Ezért nálam szabadon van a szobába. Kábelek eldugva és nem tud semmi kárt tenni magában se másban.

2020. febr. 6. 22:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!