Milyen jelei vannak annak hogy egy nőstény dzsungáriai törpehörcsög tüzel?
Khm... már az egyetemi anyagban is így szerepel :)
Állatszaporítás: szabad pároztatás, utód és termékéért (mennyiség)
Állattenyésztés: tervszerű szaporítás értékmérők alapján (minőségi mérők)
De el lehet látogatni bármilyen nagy kinológiai, etológiai, tenyésztői konferenciára, meg lesz különböztetve a kettő. Angolban ethical-unethical breeder, vagy breeder és backyard breeder, stb, stb..
"Van papírod arról, hogy tenyésztő vagy?" - Egy papírtól még senki nem lesz tenyésztő, papírral is lehet valaki szaporító.
Kérdező, szerintem keress hörcsögös tenyésztő csoportokat, és azoknál érdeklődj, akik már csinálják egy ideje, tapasztaltak. Tőlük lehet legtöbbet tanulni. Egy anonim fórumon is lehetnek ilyenek, de kisebb az esélye annak, hogy érdemi segítséget kapsz.
Magyar tenyésztői csoportot nem fog találni, mert van egy működő arany tenyészet, illetve én robiztam + várok külföldi hörikre. A többi szaporító, két ember pedig nem fog csoportot csinálni.
A külföldi tenyésztő csoportok sem aktívak, mert nem csoportokban, hanem közvetlenül egymástól szerezzük meg a tudásunkat :) néha felbukkan egy-egy téma, de az sem az alapokból, hanem már komoly genetikai kérdéseket feszegetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!