Kinek hány évig élt a tengerimalaca (i)? Mit kell csinálni, ha elpusztul?
Sajnos ez teljesen kiszámíthatatlan, történhet gyorsan is, hogy csak elalszik és mondjuk reggel vagy munkából hazaérten találtok rá. Ilyen halál pl. ha megáll a szíve, vagy valami zöldségben amit kap épp akkor sok vegyszer halmozódott fel és az végez vele.
De lehet úgy is mint az eltávozott malackátoknál, hogy jelei lesznek pl. már nem olyan aktív, többet pihen, esetleg valami tartós betegsége előjön az öregség miatt stb. Sajnos tényleg nem lehet ezt megmondani, malaconként eltérő.
Nekem 9 és 10 évig éltek. De én elég tudámányos alapokra épülve tartottam őket meg ilyen irányú végzettségem is van. Általában előbb meghalnak.
Ha elaltatásra kerül sor súlyos betegség miatt akkor ott lehet hagyni az állatorvosnál az állatot. Mi az egyiket az erdőben a másikat a temetőben egy eldugott helyen temettük el. Ha nem akarsz ásni javaslom kerdezd meg a helyi állatorvost milyen lehetőségek vannak. Egy telefonhívás vagy email nem kerül semmibe. Lehet a kisállatkereskedésben is van használható ötletük.
6.5 évesen nem öregségben fog meghalni. Sajnos az a probléma hogy a többség úgy tart állatot hogy fogalma sincs az igenyeiről meg arról sem mivel kéne taplálni. Mindig vannak jelei ha az állat beteg!!! Csqk ti nem veszitek észre. Nem halnak meg hírtelen. 9-10 évesen hal meg a tmalac végelgyengülésben. De az is egy lassú folyamat. Többet alszik, fakóbb lesz a szőre, kevesebbet eszik, nehezebben mozog. Pont ahogy az idős emberek is.
A malac 24 órás állat. Ami azt jelenti hogy nem bírja a koplalást. Ha nem eszik ennyi időn túl akkor meghal. Ha baja van meg nem eszik. Elég egy fogprobléma pl túlnőtt fogak. Rengeteg malackq hal meg ettől pedig egy fogvágassal megoldható nem is betegség. Vagy hasmenést kap valami olyan dologtól ami nem való neki. Ez a két tipikus eset szokott lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!