Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Mit tegyek ha el szalad a...

Mit tegyek ha el szalad a tengerimalacok?

Figyelt kérdés
van egy fekete fehér malacom.Kb 1 hete van nálam de ha meg akarom simogatni valamiért megijed ez van 2 napja kb addig nyugotan meg tudtam simogatni egyedsül van ja és fiú

2019. nov. 21. 21:40
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Egyedül nem tartunk tengerimalacot! Társas lény!
2019. nov. 21. 21:59
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem szabad egyedül tartani.

Mivel a természetben zsákmányállatok, minden hirtelen mozdulattól megijedhetnek. Főként ha az felülről közelít, ahogy a kezed is. Próbálj meg vele egy szintre kerülni, akár úgy, hogy felteszed valahová a ketrecet. Kínálj neki finomságokat, és lassan közelíts, oldalról, ne felülről. Addig ne simogasd, amíg magától nem hagyja, mert ha üldözöd, még jobban félni fog.

Társ mindenképpen kell neki, és abban is segít, hogy megszokja a helyét. Együtt bátrabbak és érdeklődőbbek is, így hamarabb elérheted, hogy ne ijedjenek meg, ha feléjük nyúlsz.

2019. nov. 22. 12:21
 3/9 A kérdező kommentje:
kösönöm de anyukám nem engedi hogy 2 legyen
2019. nov. 22. 15:12
 4/9 A kérdező kommentje:
De mire gondolsz a finomságok alat?
2019. nov. 22. 15:14
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Anyukádnak keress egy jó cikket, vagy mutasd meg ezt a kérdést, hogy nem szabad egyedül tartani a tengerimalacot!
2019. nov. 22. 16:39
 6/9 anonim ***** válasza:
63%

A tengerimalacok.hu oldalon minden hasznos információt megtalálsz.

Fel nem fogom, mi az istenért kell úgy állatot vállalni, ha a minimum feltételeket sem tudod teljesíteni a tartása során... Anyukádnak is sok esze van.

2019. nov. 22. 17:43
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Én is ilyen anyuka voltam, hogy nem engedtem a gyereknek, hogy kettő legyen, de aztán beláttam, hogy egyedül boldogtalan, és néhány hónappal később lett egy társa. (Két lány malacunk van.) Mutasd meg ezt a választ anyukádnak: ha tényleg örömet akart szerezni azzal, hogy kaptál egy tengerimalacot, akkor ne tegyen szomorúvá azzal, hogy aggódsz a malackádért. Két malac nem sokkal nagyobb költség, mint egy, csak elég nagy ketrec kell nekik, de ez egyszeri beruházás. Kérheted, pl. karácsonyra a másikat, az nem baj, ha lesz köztük egy kis korkülönbség, főként, ha fiú malacok. (Lányt ne vegyetek a fiú mellé!) A másik: a malackád hamar kézhez fog szokni, ha időnként kap a kezedből egy kis karika répát vagy uborkát. A mieink még most sem szeretik, ha kiemeljük őket a ketrecből, amikor kiengedjük őket futkározni, de egyébként abszolút szelídek és bújósak, jönnek, kunyiznak, szeretik a simit, boldogan mászkálnak körülöttünk, csak magát a mozdulatot nem szeretik, amikor fölemeljük őket. Ne aggódj, a tiéd is biztosan hamar hozzád szokik. Csak tényleg beszéld rá anyukádat egy társra!
2019. nov. 24. 18:15
 8/9 anonim válasza:
100%
Szegény, van már párja a malacodnak?
2020. febr. 13. 16:25
 9/9 A kérdező kommentje:
Igen azóta már van
2020. febr. 18. 18:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!