7 hónaposan lehet már ivartalaníttatni a görényt?
Mivel lakásban lakunk és már most nagyon büdi ill erős a pisi szaga,pedig még csak 5 hónapos !
A kis golyeszok már lent vannak!
A 8 hónapos kort meg szokták várni, de minél később annál jobb. Ha korán van ivartalanítva akkor később idősebb korában nagyobb a kockázat mellékvese megnagyobbodásra, ami halálos is lehet a görényekre.
Tudom milyen büdös egy ivaros hím görény lakásban, nekem is volt. Suprelorin hormon implantátumot javaslok berakatni neki. Akkora mint egy chip amit a kutyákba szoktak tenni, a lapockák közé kapja, és általában 2, vagy akár több évig is visszafogja az ivarzását. A golyók visszazsugorodnak normál méretre, a szag megszűnik, nem fog jelölgetni se többet amíg tart a hatása. Utána lehet ivartalanítani ha szeretnéd, vagy újabb implantátumot is kaphat.
Nekem a mostani fiam 9 hónaposan kapott implantátumot, jelenleg 6 éves múlt, és még mindig tart a hatása... de ez ritka eset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!