Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Nem láttam még aludni a...

Nem láttam még aludni a nyulam. Mikor teszi mindezt?

Figyelt kérdés
Már 3 napja van egy törpenyuszim, de már nem láttam aludni...én amúgy elég sokat vagyok ébren, és őt még nem is láttam, hogy csukva lett volna a szeme...Lehet, hogy ő is akkor alszik, amikor én? Lehet hogy buta kérdés, de aggódom érte...nem mintha bármi is látszana rajta
2010. júl. 12. 07:24
 1/5 anonim ***** válasza:

A nyúl -mint más rágcsálók- a menekülő állatok közé tartoznak, és amint veszélyt éreznek, elfutnak (pl. ló). Az ember is menekülő állat, ha pl. egy vadállat rátámad, nem kezd el vele harcolni (mint más csúcsragadozók). A nyúl nem olyan, mint egy kutya. Nem akkora az alvásigénye, és nem fog csak azért, mert biztonságba helyezted, azonnal elaludni, mert ha a természetben is ezt tenné, nyilván azonnal elpusztulna.

Szerintem nincs okod aggódni, ha álmos lesz, úgyis aludni fog, csak adj neki valahol egy menedéket, ami sötét, és elbújhat.

2010. júl. 12. 07:38
 2/5 A kérdező kommentje:
Így teszek...köszönöm!
2010. júl. 12. 08:13
 3/5 anonim ***** válasza:
Igazán nincs mit, örülök, hogy segíthettem :)
2010. júl. 12. 08:47
 4/5 anonim ***** válasza:
Nekem kb. 1 hónapja van törpenyulam, egyszer nem láttam aludni de tökéletesen elvan :)
2010. júl. 12. 13:27
 5/5 anonim ***** válasza:
A miénk lassan 3éves, szinte egész nap alszik, de kiskorában is láttam néha aludni, elég éberek egyébként.
2010. júl. 12. 22:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!