Hányan vagyunk hüllőimádók?!
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy hányan vagyunk állatimádók, akik a hüllőket is szeretik, (nem csak a kutyát, cicát) esetleg tartanak is otthon.
Csak azért kérdezem, mert az iskolába(általános) ahova jártam(szerencsére végre elballagtam) kb. 500 gyerekből 1 se szereti a hüllőket(rajtam kívül) :-) , félnek tőlük, ezért sokszor egyedül érzem magam :-(
Barátaim sincsenek, mert emiatt mindenki hülyének néz,de nem is nagyon érdekelnek.
Az a kérdésem, hogy hányan vagyunk, akik imádják őket és pl. A védelmükért részt vesznek felmérések én, stb...
Köszi a válaszokat😉
Nálunk nincs ilyen közutálat a hüllökre. Vannak aki nem szeretik, vannak akik elvannak velük (nézik néha hozáérnek), de nálunk pl sokan szeretik és tartják őket.
Én is szeretem őket. Jelenleg Gabona siklóim vannak (3+a tojások) és marha különlegesek.
Bizonyos állatok cukik, például a gyíkok, nem irtom ki a kertből őket, sőt örülök nekik, de kígyókkal/siklókkal már nem feltétlen vagyok így, éljen boldogan a területemen kívül.
Szerintem a hüllő szóról a legtöbbünknek a kígyók ugranak be, nem egy kaméleon.
Emlősből is vannak szerencsétlenebb fajták, amiket eltüntetnének az emberek(patkány), míg másokat direkt betelepítenek magukhoz(macska)
Szerintem a furcsa az, ha rá vagy fixálódra a hüllőkre úgy cakumpakk, mindegy mi, csak hüllő legyen.
Ilyen nincs az emberek többségénél, egy egy konkrét fajt szeretünk, a többivel elvagyunk, nem egy típust.
Egyébként iaz imádás teljesen rendben van, nem
kell hozzá imádkozni, a szeretet-szeretkezés között sincs ilyen párhuzam. Imádhatsz dolgokat imádkozás nélkül, ahogy szerethetsz embereket szeretkezés nélkül.
Minden állatnak örülök, vannak fajtákat, amiket imádok, és vannak, amiknek nem szeretnék a közelében lenni, de jó, hogy léteznek.
Irtózom a pókoktól(csak a kisebbektól, madárpók rendben van), de nem ölögetem meg őket, jó, hogy vannak, csak legyenek tőlem jó távol.
Nekem van 1 zöld leguánom, a Józsi, na meg 2 szakállas agáma, Gizi és Juli. Imádom őket, a szakállas agámák szép piros színét, szelíd természetét, ragaszkodók is(már amennyire tud egy gyík ragaszkodni). A zöld leguánommal ugyanez a helyzet, csak ő nem piros, hanem zöld. Mindhárman 3 évesek, persze a legu külön van, mert ő erdei élethez alkalmazkodott lény, míg az agámák a sivatagba élnek, na meg a méretbeli különbségek stb.
A kígyókról a véleményem: van köztük is szép, pl vörös gabonasikló, nekem volt régen, de nem túl aktív és nem is túl megnyerő lény, hiába szép.
Voltak évekig madárpókjaim is, de egyszercsak beléjük untam, de hosszú évekig pókoztam, de ez nem hüllő kategória.
23/nő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!