Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » Sos Zöld Leguán nem eszik 2,5...

Sos Zöld Leguán nem eszik 2,5 hete! Meddig mehet ez így tovább, volt valakinek hasónló?

Figyelt kérdés

9éves nőstény zöld Leguánom van.2,5 hete nem eszik önállóan .1hét után evittem dokihoz,szúrit kapott ,valószìnű lámpa égette meg nyelvét, terráriumot átépìtettem . Csütörtök kontroll , változás nincs csak a szája gyógyult. Megint szúri tovâbbra sem eszik magátol . Szombat Pest állatklinka röntgen,vérvétel egészen addig aktìv volt, majd a vizsgálat után hazaérve visszatettem a helyére és akkor vettük észre hogy imbolyog , nem tudja emelni normálisan a hátsó lábainál a farát ugymond.Nem értem,azt mondták bodìtást nem kapott. Fogalmam sincs hogy csináltak-e vele ott valamit vagy sem. Vizsgálat után feltűnt hogy túl nyugodt , jeleztem is a dr. Nőnek, de azt mondta hogy csak az idegen környezet. A Farkából vettek vért , van rá bármi esély hogy valami ideget eltudnak szúrni ? Vagy az utazás vizsgálati stressz okozhat ilyen jellegű mozgásszervi problémat? Oké 2 hete nem eszik rendesen,ugymond legyengűlt,de a vizsgálat előtt még aktìv volt,teljesen normálisan.

Röntgen kimutta hogy bár ápr. van az én zöldimnek tűszőérése van , ami eleve furi mert jan -feb. lenne a normálus ciklus ideje. Az biztos hogy tele a pocak tűszökkel.Lehet ez az étvágytalanság oka. De a vizsgálat utáni mozgásszervi zavar ? Egyik pillanatról a másikra ? Kedden tudok visszamenni .

2019. ápr. 21. 15:30
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Na mi van Zöldivel, él még?
2019. júl. 3. 11:12
 12/14 anonim ***** válasza:
Előző voltam
2019. júl. 3. 11:15
 13/14 A kérdező kommentje:
Helloka, igen él . Àprilis óta nem volt egyszerű.A műtét után 2 hét volt a legnehezebb , nem akart enni se és piszkìtani sem . Beöntésre visszavittük 1-szer. Nehogy a műtét miatt esetleg valami bél megtekeredés vagy bármi ilyen más elzárodás esetleg bajt okozzon. Utána 3-4 hónapig nem akart enni magától. Semmit! Ugyhogy tömtük . Hiába kapott vitamin injekciókat 2-szer,étvágy serkentőt is itthon fecskendőből -orvos adta.Nem maradt más már erővel kellett szétveszìteni a szájját egy fecskendővel , majd egy csìpesszel beletuszkoltal egy kis adag levelet , vagy zöldsèget, gyümölcsöt es akkor megette. Ami persze még ìgy sem volt egyszerű ha nem elég mélyre nyomtad be a szájába pl csak az elejébe sikerült akkor kirázta es nem nyelte le . 1-2 hónapig reggel este kapott még hozzá fecskendőből vizet hogy erősődjön. Aután 3-4 . Hónapnál elkezdtük leszoktatni a tápláládról. Ment a para hogy elkezd enni vagy sem . Az elején nem akart , akkor volt hogy 1-2 napig nem adtunk neki vagy csak be volt rakva hogy eljezdjen magától enni . Hol beleevett hol nem . Megmondom őszìntén féltem hogy nem fog elkezdeni enni mert volt ahol azt mondták hogy a hozzátáplálás miatt nem akar majd mert hogy megszokja ... de megtört a jég október óta egyedül eszik , visszanyerte súllyát is . Ami nem tökèletes az a jàrása. Most sem emelkedik fel teljesen. Amit az orvos sem ért aki műtőtte . Mozgatja mindenét ha akarja , de mégis olyan lomha lett.
2020. jan. 5. 10:35
 14/14 A kérdező kommentje:
De èl eszik mozog ha akar , piszkìt . Nekem ez a lényeg :)
2020. jan. 6. 18:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!