Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » Mi baja lehet a tekimnek?

Mi baja lehet a tekimnek?

Figyelt kérdés
Egész nap kis megszakításokkal "csipog" és nem eszik. A vize szerintem elég meleg (radiátor mellett van)és tiszta is. Fogalmam sincs mi baja lehet és aggodom...Ha valakinek van ötlete kérem segítsen!

2019. ápr. 14. 17:45
 1/5 anonim ***** válasza:
Tüdőgyulladás.
2019. ápr. 14. 18:10
 2/5 anonim ***** válasza:
54%
Tüdőgyulladás.....nagyon gyorsan orvos mert hamar belehalhat
2019. ápr. 14. 18:13
 3/5 anonim ***** válasza:

Miert nem viszed orvoshoz? Úgy sem biztos, hogy meg lehet menteni már. Ezt sajnos a te hibád.

A radiátor semmit nem ér, mérni kéne a vizének a hőjét és adott esetben vízmelegítőt használni folyamatosan. +a napozónak a hőjét is célszerű mérni. Vam egyáltalán uv és melegítő lámpája?

Ha túl hideg a víz vagy a szoba hője sokkal hidegebb, akkor nagyon könnyen megfàzik. Ha rànyitod az ablakot télen is.

Illetve a kaja sem mindegy, ha szárított vackokat adsz neki is kinyìrod. Fagyasztott egész halra van kizárólag szüksége. Nasinak édesvízi csigára és rakokra.

Érdemes lenne még ma elvinned dokihoz és utána alaposan àtgondolni a tartásàt. Miattad lett beteg.

2019. ápr. 15. 07:51
 4/5 A kérdező kommentje:

Volt melegítöje csak nemrég eltört (azóta nem vol időm sajna venni még). A víz szobahőmérsékletü,olyan 24 fokos. Szóval nincs hidegebb kint mint amilyen hideg a vize. Ráadásúl fedett terráriuma van, mert a régi tönkre ment és ehhez igy nem lehet lámpát csatolni, legalábbis az előzőt nem. De mivel pont olyan helyen van ahova kb állandóan süt a nap nem hiszen hogy ez lenne a baja. Ezenfelűl szerintem nem is tüdőgyulladás vagy megfázás mert 1 nem uszik féloldalasan 2 nem ugy csipog hogy mindig hanem néha rájön és akkor. Lehetséges hogy magányos? Mert régen volt egy társa aki sajnos elpusztult és azóta egyedűl van...

Orvoshoz meg azért nem vittem eddig még mert hideg volt és féltem tényleg megfázik

2019. ápr. 17. 15:48
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom mennyi idős, de egy kifejlett teknősnek a vízmelegítő elhanyagolható, esetleg télen kell használni. Ha még kicsi, mindenképp szerezz mégegyet. Szerintem is csak megfázhatott, főzz kamilla teát és ha lehűlik langyosra akkor fürdesd meg benne. Ezt ismételd meg pár napig. Ha nem javul a helyzet, vagy tüdőgyulladás jeleit észleled akkor vidd dokihoz. Amúgy nem magányos, a hüllők csak párzáskor keresik egymás társaságát. Semmi baja nem lesz ha nincsen társa, egyáltalán nem hiányolja és így helyet is megspórolhatsz,mert két teknősnek nagyobb hely kell.
2019. ápr. 18. 08:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!