Leopárd gekkónak elhanyagolható a tücsök etetésnél?
Lisztkukac a leggyengébb tápértékű eleségállat. Csak azon etetve előbb-utóbb hiánybetegségei lesznek a gekkódnak, vagy legalábbis nem fog hosszú, egészséges életet élni.
A tücsök a legjobb alapeleség, illetve még ennél is jobb a csótány, de nem hiszem, hogy ha a tücsöktől félsz, akkor ez sokban vigasztal téged...
Igazából 2 lehetőséged van:
1. Megbarátkozol az eleségrovarokkal,
2. valami más állatot választasz.
Minden állatnak vannak olyan igényei, amit mindenképpen biztosítani kell neki, és egy rovarevő hüllőnél a változatos, jól táplált (!) rovartakarmány ezek közé tartozik.
(Tehát pl. ha egyenesen a boltból hozott rovarokat csak úgy a zacskóból a terráriumba beborítod, az sem igazán jó megoldás, mert a legtöbb boltban semmivel nem etetik őket, vagy jóformán szeméttel... így olyan, mintha egy üres kitinvázzal etetnéd a gekkót, ami megint csak nem jó neki. a legjobb egy éjszakát vagy napot egy külön dobozban tartani az eleségállatot, és jó minőségű táplálékkal, zöldségekkel etetni, és így, tápanyagdúsan adni oda az állatodnak.)
Igen azt olvastam, hogy például azt hiszem a lisztkukacnak répát kell adni, de lehet neki adni ilyen speckó boltban vett kaját is, meg persze a kálciumpor. Amugy a csótányoktól nem félek, érdekes. És a csótány elég neki?
De persze azért egyszer kétszer erőt vennék magamon és vennék neki tücsköt(kb havi egyszer...max), mert tudom milyen fontos számukra a változatos étrend, de az 100%, hogy nem én adnám be neki a terráriumba :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!