A tobzosfarkú gyíkot hogy kell tartani?
SZia!
Most olvastam a kérdésed, akkor egy kicsit belemerülnék.
Nekem van két gyönyörű tobzosfarkúm, egy fiú és egy kislány. EGy 70*40*40es terkóban vannak, a háttér egy sivatagi sziklát imitál, ami a mélységét félig kitölti, a maradék 20 centiben pedig fenyő kéreg van leszórva, 5-7cm vastagon ( ez fontos, hogy az új jövevények el tudjanak bújni). A sziklákonnövények futnak, ezt nagyon kedveli az álalt, hirtelen mozgás, vagy zaj esetén ezek alá búlyik el, amúgy pedig egy spotlámpa gondoskodik a világításról és a hőről, ez a sziklát világítja meg, valamint a napsugárzást alkalmanként, heti 2szer uvb lámpával pótolom. Nagyon szeretik a viaszmolylárvát, sokan mondják hogy nem a legjobb kaja, mert elhíznak tőle, ezért kap bébiételt is, illetve tücsköt, ami talán a legjobb, csótányt ne mszívesen, mert elbújik a talajban, és ugyan azt mondják megtalálja, ezt még nem figyeltem meg hogy kutakodna. Azthiszem ennyi, remélem segítettem valamennyit:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!